ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φεστιβάλ Επταπυργίου, 5 – 29 Ιουλίου, Φρούριο Επταπυργίου

Σ’ έναν εμβληματικό χώρο στο Γεντί Κουλέ της Θεσσαλονίκης επιστρέφει το Φεστιβάλ Επταπυργίου. Το πολιτιστικό φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί για το διάστημα από 5 έως 29 Ιουλίου, με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Σε συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε σήμερα τονίστηκε πως θα τοποθετηθούν στο Φρούριο Επταπυργίου αριθμημένες κερκίδες, σκηνή, ήχος και φωτιστική κάλυψη, ενώ η επιπλέον καινοτομία είναι πως όλο το πρόγραμμα θα μπορούν να παρακολουθήσουν ζωντανά, μέσω γιγαντοθονών, οι πολίτες σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επταπυργίου, που γίνεται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO, αποτελείται από πέντε παραγωγές που φέρουν τη «σφραγίδα» του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσιάζονται για πρώτη φορά, όπως είπε η πρόεδρος Άννα Μυκωνίου. Τονίστηκε ακόμη πως συντελεστές είναι εξαιρετικοί Έλληνες καλλιτέχνες, οι περισσότεροι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το πρόγραμμα συμπληρώνεται από μια διεθνή παραγωγή, από ένα μεγάλο λυρικό θέατρο της Αγίας Πετρούπολης.

Συνολικά είναι έξι παραγωγές με δέκα παραστάσεις, στις οποίες συμμετέχουν 300 καλλιτέχνες και 45 τεχνικοί. Δύο από τις πέντε παραγωγές θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ στο σύνολό τους, οι εκδηλώσεις θα έχουν προσιτή τιμή και θα υπάρχουν και δωρεάν εισιτήρια για ανέργους.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Βασίλης Καραμπάσης

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *