ΥΓΕΙΑ

«Φιλία σε κάθε Ηλικία»: Η νέα συνεργασία Prolepsis και seveneleven για τα άτομα Τρίτης Ηλικίας

Με όχημα το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία και την πρωτοβουλία “θάλλω”, οι δύο φορείς επιδιώκουν, με κοινές δράσεις, να μεγαλώσουν τον κύκλο υποστήριξης και μέριμνας προς τα άτομα Τρίτης Ηλικίας, αλλά και να καταπολεμήσουν τη μοναξιά και την κοινωνική απομόνωση των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Στους σκοπούς της συνεργασίας περιλαμβάνεται η ενίσχυση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των δύο φορέων σε θέματα άνοιας και επικοινωνίας γύρω από αυτήν, σε θέματα προαγωγής υγείας των ατόμων άνω των 65 ετών, αλλά και σε θέματα που σχετίζονται με την πανδημία COVID-19. Κύριος στόχος των δύο φορέων είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με ζητήματα που αφορούν στην Τρίτη Ηλικία, η συνέργεια για την κάλυψη ποικίλων και διαφορετικών αναγκών των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας και των φροντιστών τους, αλλά και η ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Επιπλέον, οι εξειδικευμένες τηλεφωνικές γραμμές, που λειτουργούν στο πλαίσιο των δύο προγραμμάτων, θα ενταχθούν στο αρχείο παραπομπών που διατηρεί ο κάθε φορέας. Στόχος είναι να υπάρχει καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη φροντίδα για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και των φροντιστών τους. Τέλος, στο πλαίσιο εφαρμογής της μεθόδου “θάλλω”, θα προγραμματιστούν διαδικτυακές συναντήσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα προς τους ωφελούμενους του προγράμματος Φιλία σε κάθε Ηλικία.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία

Το πρόγραμμα Φιλία σε κάθε Ηλικία ξεκίνησε να υλοποιείται το 2019 από το Ινστιτούτο Prolepsis σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό Les Petits Frères des Pauvres (PFP). Το πρόγραμμα στοχεύει στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κοινωνικής απομόνωσης της Τρίτης Ηλικίας, μέσω της ανθρώπινης επαφής και της δημιουργίας κοινωνικών δεσμών. Στο πλαίσιο του προγράμματος τα άτομα Τρίτης Ηλικίας διασυνδέονται με εθελοντές με στόχο την τακτική επικοινωνία και τη δημιουργία δεσμών φιλίας. Παράλληλα, λειτουργεί η Τηλεφωνική Γραμμή για τη Μοναξιά στην Τρίτη Ηλικία – 2106101300. Η Γραμμή είναι ανώνυμη και έχει αστική χρέωση. Το Ινστιτούτο Prolepsis προσφέρει στους εθελοντές σειρά εκπαιδεύσεων σχετικά με την επικοινωνία αλλά και τις προσκλήσεις της Τρίτης Ηλικίας καθώς και μηνιαίες συναντήσεις εποπτείας. Περισσότερες πληροφορίες: https://filiasekatheilikia.gr/

Λίγα λόγια για την πρωτοβουλία  “θάλλω”
  
Η πρωτοβουλία θάλλω” αποτελεί μία πρότυπη μη φαρμακολογική προσέγγιση που απευθύνεται σε άτομα που ζουν με άνοια και τους φροντιστές τους. Υλοποιείται από την εταιρεία seveneleven και δραστηριοποιείται στους ακόλουθους άξονες:

  • Τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για την Τρίτη Ηλικία και την άνοια – 212 000 8711.
  • Εβδομαδιαίες ψυχαγωγικές συναντήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης σε γηροκομεία της Ελλάδας.
  • Mobile εφαρμογές για την υποστήριξη του έργου των φροντιστών.
  • Σχεδιασμός και κατασκευή παιχνιδιών και βοηθημάτων για άτομα με άνοια.
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για φροντιστές ατόμων με άνοια και επαγγελματίες υγείας.
  • Ψηφιακά προγράμματα σε μουσεία για άτομα άνω των 65 και άτομα με άνοια.
  • Διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός ειδικά σχεδιασμένος για άτομα με άνοια.

Περισσότερες πληροφορίες στους ιστότοπους https://call.thallo.care/ και https://seveneleven.me/.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ygeiamou.gr team

Σχετικές αναρτήσεις

Ημέρα σταδιοδρομίας για τα παιδιά των εργαζομένων του Ομίλου Hellenic Healthcare

admin

Θεσσαλονίκη: Κύμα διαρρήξεων και κλοπών στα φαρμακεία τις τελευταίες 15 μέρες – Εξιχνιάστηκαν 19 περιπτώσεις

admin

ΕΟΔΥ: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί έναντι της ιλαράς σε οικισμούς Ρομά

admin
Translate »
×