Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Φράνκε: «Έχουμε αποκτήσει περισσότερη εμπειρία σαν ομάδα»

 

Ο Ολλανδός γκαρντ του ΠΑΟΚ, που πέτυχε 35 πόντους στη νίκη επί της Καρδίτσας για την 19η αγωνιστική της Basket League, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας του και κλήθηκε να σχολιάσει μεταξύ άλλων τις συνεχόμενες νίκες, αλλά και την εξέλιξη των “ασπρόμαυρων” από την αρχή του πρωταθλήματος έως τώρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιανίκ Φράνκε:

«Νομίζω πως όλοι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικές ήταν αυτές οι δύο συνεχόμενες νίκες. Τώρα υπάρχει και το πλεονέκτημα ότι ο Άρης έχασε στον αγώνα απέναντι στο Λαύριο, οπότε βαθμολογικά είμαστε σε καλύτερο επίπεδο. Αυτή είναι μία πολύ καλή αρχή, γιατί μας δίνεται το προβάδισμα για να διεκδικήσουμε την τέταρτη ή πέμπτη θέση. Όσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι, δεν ήταν ένας εύκολος αγώνας αλλά ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις εμείς πρέπει να νικάμε. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα που προσπάθησε πολύ σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν καθόλου εύκολο».

Πόσο νομίζεις ότι η ομάδα έχει εξελιχθεί, από την αρχή του πρωταθλήματος έως και τώρα που φτάνουμε στο τέλος της σεζόν;

«Σίγουρα έχουμε αποκτήσει περισσότερη εμπειρία σαν ομάδα. Ίσως στην αρχή να είχαμε κάποια προβλήματα προσαρμογής αλλά ο προπονητής μας συμβάλλει θετικά σε αυτό. Είναι πολύ σημαντικό που πετύχαμε δύο νίκες απέναντι στον Παναθηναϊκό και την Καρδίτσα. Μέρα με την μέρα βελτιωνόμαστε όλο και περισσότερο και αυτό συνεπάγεται με το γεγονός ότι βρίσκουμε πιο πολύ τους ρόλους μας μέσα στο παρκέ. Άλλωστε, αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Γενικά, υπάρχει μεταξύ μας ένα οικογενειακό κλίμα και όλοι μας προσπαθούμε σαν σύνολο για την ομάδα. Και σε όλη αυτή την προσπάθεια θα πρέπει να πω ότι έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο scouting από τους προπονητές».

Πώς νωώθει ένας γεννημένος σκόρερ σαν και εσένα, όταν έχει πετύχει 35 πόντους σε ένα παιχνίδι;

«Είναι ωραίος αυτός ο χαρακτηρισμός! Νιώθω ευχάριστα που μπόρεσα και σκόραρα 35 πόντους γιατί δεν είναι κάτι που συμβαίνει κάθε βράδυ, τουλάχιστον όχι για εμένα και πόσο μάλλον διπλά σε μία σεζόν. Μόνο όταν ακόμη έπαιζα στην Ολλανδία, είχα πετύχει περισσότερο πόντους σε ένα παιχνίδι, 36 από ότι θυμάμαι. Νομίζω πως ξέρω τι βοήθησε στο να εξελιχθώ σε αυτή την ικανότητα μου. Αγόρασα ένα basketball shooting machine και από ότι φαίνεται αποδίδει. Αυτός ήταν και ο σκοπός που το αγόρασα και χαίρομαι που εντός τριών βδομάδων, μου δείχνει ότι ήταν καλή επένδυση. Αυτό με βοηθάει, σε συνδυασμό με την καθημερινή μου ρουτίνα.

Κάθε μέρα φροντίζω να πηγαίνω για ύπνο τουλάχιστον μέχρι τις 12, να κοιμάμαι καλά και να μην βγαίνω πολύ έξω το βράδυ. Θα έλεγα πως αυτό είναι το μυστικό. Φυσικά και θα πρέπει να περνάς καλά, αλλά ταυτόχρονα να μένεις προσηλωμένος στους στόχους σου και να είσαι χαμηλών τόνων. Επίσης, θα πω κάτι άλλο που ακούγεται κλισέ αλλά η δουλειά συνεχίζεται για εμένα. Αύριο είναι μία καινούρια μέρα, εμείς θα έχουμε την πρώτη προπόνηση της εβδομάδας την Τρίτη, οπότε θα πάω πίσω στο μηχάνημα για τα σουτ και θα παίζω σαν μικρό παιδί με το παιχνίδι μου. Εκτός αυτού, εγώ θα χρησιμοποιήσω το ρεπό της Δευτέρας κάνοντας μία εργασία που πρέπει οπωσδήποτε να παραδώσω, για το μεταπτυχιακό που κάνω στο Sports Management».

Πώς να περιμένουμε τα επόμενα παιχνίδια που έρχονται;

«Ξέρουμε πως το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα είναι δύσκολο. Στην συνέχεια, ο αγώνας με την ΑΕΚ θα καθορίσει και την θέση στην οποία θα καταλήξουμε βαθμολογικά. Μετά θα μένει μόνο να δούμε το πως θα πλασαριστούμε στα play off του πρωταθλήματος. Σχετικά με το παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ, ξέρω πως θα γίνει και η απόσυρση της φανέλας ενός παλιού παίκτη του ΠΑΟΚ, του Μπάνε Πρέλεβιτς. Γνωρίζω από αυτές τις διαδικασίες. Ξέρω πως η φανέλα του θα ανέβει ψηλά στο γήπεδο, δίπλα στα λάβαρα των τίτλων της ομάδας, πριν από την έναρξη του παιχνιδιού. Συγχαρητήρια στον κ. Πρέλεβιτς, γιατί η απόσυρση της φανέλας είναι κάτι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή ο οποίος έχει προσφέρει πολλά σε μία ομάδα. Ανυπομονώ να δω την διαδικασία!».//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Με Χάκετ και Κορντινιέ κόντρα στον Παναθηναϊκό

admin

Η Williams δεν θα έχει εφεδρικό σασί στη Σουζούκα

admin

Ο Μιλουτίνοφ ταξίδεψε στο Βελιγράδι για να στηρίξει τον Ολυμπιακό

admin
Translate »
×