Image default
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Χριστουγεννιάτικη τραγωδία στην Κρήτη: Θρήνος για την 16χρονη Πελαγία, η έκπληξη για τα γενέθλιά της και το τέλος

Απέραντη θλίψη στην τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη μετά την είδηση πως 16χρονη μαθήτρια άφησε την τελευταία της πνοή.

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Δεκεμβρίου, η κηδεία της 16χρονης Πελαγίας-Γεωργίας Καλύβα που έφυγε από τη ζωή τόσο νωρίς.

Φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά το νεαρό κορίτσι, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ευαγγελίστριας στον Άγιο Νικόλαο.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου από τον άδικο χαμό του μικρού κοριτσιού που έσβησε μετά από γενναία «μάχη» για να κρατηθεί στη ζωή.

Το θαύμα που όλοι προσεύχονταν να γίνει τα φετινά Χριστούγεννα δεν έγινε. Η άτυχη Πελαγία έφυγε λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά της και την έκπληξη που της έγινε στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν.

Την είδηση, όπως έγινε γνωστό, δημοσιοποίησε η Διεύθυνση του Σχολείου όπου φοιτούσε η 16χρονη μαθήτρια. Συγκίνηση προκαλεί την ίδια ώρα το γεγονός ότι το νεαρό κορίτσι στις αρχές του μήνα γιόρτασε τα γενέθλιά του, με μια μοναδική έκπληξη, καθώς το κορίτσι γνώρισε από κοντά τον αγαπημένο της YouTuber Alekkun, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε κοντά της για να σβήσουν μαζί τα κεράκια της τούρτας.

Η ανακοίνωση για τη 16χρονη μαθήτρια

Σε ψήφισμά της, σύμφωνα με το anatolh.com, η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Καθηγητών του 2ου ΓΕΛ Αγ. Νικολάου με αφορμή το αδόκητο ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων της μαθήτριας της Β΄ Λυκείου, Καλύβα Πελαγίας Γεωργίας:

1)Εκφράζει βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της και προσεύχεται ολόψυχα ο Θεός να τους δίνει δύναμη και κουράγιο

2)Θα παρευρεθεί στην εξόδιο ακολουθία

3)Θα τιμήσει τη μνήμη της με στεφάνι

4)Με το άνοιγμα των σχολείων θα καταθέσει πρόταση για ενίσχυση φορέων που δραστηριοποιούνται στη στήριξη παιδιών με καρκίνο ύστερα από συνεννόηση και με την οικογένεια.

Αγαπημένη μας μαθήτρια,

«Στο ταξίδι που σε πάει

Ο μαύρος καβαλάρης

Κοίταξε απ’ το χέρι του

Τίποτε να μην πάρεις

Κι όπως είσαι ανάλαφρο

Μικρό, σαν χελιδόνι,

Κοίταξε και γέλασε

Της νύχτας το σουλτάνο,

γλίστρησε σιγά κρυφά

και πέταξε εδώ πάνω… (Κωστής Παλαμάς).

The post Χριστουγεννιάτικη τραγωδία στην Κρήτη: Θρήνος για την 16χρονη Πελαγία, η έκπληξη για τα γενέθλιά της και το τέλος appeared first on Fumara.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: fumara

Σχετικές αναρτήσεις

Φελλός: Η φυσική «σπιτική συνταγή» που θα κάνει το αμάξι να μοσχοβολάει και να μην ξανά θολώσουν τα τζάμια

admin

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

admin

Πώς ο ιδρώτας βοηθά στην καταπολέμηση της ασθένειας που μεταδίδουν συχνότερα τα τσιμπούρια

admin