Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

“Χόρευε” στη βροχή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

 

Ο Μάρκους Ράσφορντ, ντύθηκε… Άγιος Βασίλης, καθώς σκόραρε και μοίρασε ασίστ στον Μαρσιάλ, πιάνοντας ταυτόχρονα τον Καντονά στα 64 γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην επιστροφή μετά το Μουντιάλ. Οι “μπέμπηδες” επικράτησαν με 3:0 απέναντι στη Νότιγχαμ, έφτασαν τους 29 βαθμούς και βρίσκονται μία… ανάσα από την Τότεναμ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπήκε δυνατά από τα πρώτα λεπτά και στο 6′, λίγο έλλειψε να ανοίξει το σκορ. Σε μία φάση διαρκείας, ο Ράσφορντ βρήκε χώρο και σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Μαλάσια, ο οποίος από διαγώνια θέση “πυροβόλησε” και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, μετά από επέμβαση και του Χένεσι. Η υπεροχή των “κόκκινων διαβόλων”, μετουσιώθηκε σε γκολ στο 19′, με μία κομπίνα δουλεμένη στην προπόνηση, όταν ο Έρικσεν εκτέλεσε πανέξυπνα το κόρνερ από τα δεξιά, ο Ράσφορντ απέφυγε τα μαρκαρίσματα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των “ρεντς” με ένα δυνατό σουτ. Στο 22′, οι “μπέμπηδες” διπλασίασαν τα τέρματα τους, όταν ξεδιπλώθηκαν πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση, ο Ράσφορντ γύρισε τη μπάλα εξαιρετικά στον Μαρσιάλ και ο τελευταίος, με ένα πλασέ από το όριο της περιοχής, “έγραψε” το 2:0. Η Νότιγχαμ έβγαλε… αντίδραση και πραγματοποίησε την πρώτη της τελική στο 32′, όταν ο Γέιτς σούταρε δυνατά, αλλά ο Ντε Χέα έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε με το στήθος σε κόρνερ. Οι “ρεντς” σημείωσαν γκολ στο 42′, αλλά ακυρώθηκε μετά από έλεγχο του VAR. Τα υπόλοιπα λεπτά, δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο και έτσι οι δύο ομάδες αποχώρησαν για την ανάπαυλα, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προηγείται με 2:0.

Στο δεύτερο μέρος, η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 49′ για τη Νότιγχαμ, όταν ο Μανγκαλά πετάχτηκε στη γωνία της μικρής περιοχής και πλάσαρε έξυπνα, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 55′, ο Ράσφορντ που έκανε ότι… ήθελε, διένυσε όλο το γήπεδο και με μία καταπληκτική πάσα βρήκε τον Φερνάντες. Αυτός μοίρασε στον Άντονι, ο οποίος στο τετ α τετ με τον Χένεσι δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον γκολκίπερ των “ρεντς” να πραγματοποιεί μία φοβερή επέμβαση. Στο 60′, άλλη μία τεράστια χάθηκε για τους “μπέμπηδες”, όταν ο Φερνάντες έβγαλε τον Μαρσιάλ απέναντι από τον Χένεσι, που είχε και πάλι όμως απάντηση. Οι “κόκκινοι διάβολοι” είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στο 67′, μετά από ωραία συνεργασία ο Φαν Ντε Μπέεκ γύρισε τη μπάλα στο Ράσφορντ στο σημείο του πέναλτι, αυτός πλάσαρε, αλλά ο τερματοφύλακας των “ρεντς” απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 70ο λεπτό, υπήρξε μία καλή ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με το σουτ του Τζόνσον, αλλά ο Ντε Χέα με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 72′ αργότερα, ο Κασεμίρο “έσκαψε” έξυπνα, αλλά ο Χένεσι απομάκρυνε με τα ακροδάχτυλα σε κόρνερ. Το επόμενο λεπτό, ο Φερνάντες πήγε να βάλει το γκολ της… χρονιάς, όταν πήγε να κρεμάσει τον πορτιέρε της Φόρεστ από το κέντρο, με τη μπάλα όμως, να περνάει πάνω από την εστία. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Φρεντ στο 88′, όταν μετά από εντυπωσιακή πάσα του Κασεμίρο, νίκησε τον Χένεσι και έκανε το 3:0. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με το… δεξί μετά τη διακοπή του Μουντιάλ.

ΓΚΟΛ: 19′ Ράσφορντ, 22′ Μαρσιάλ, 87′ Φρεντ
ΔΟΚΑΡΙ: 6′ Μαλάσια
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27′ Μαλάσια, 75′ Έρικσεν, 83′ Γκαρνάτσο / 29′ Μανγκαλά
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Ο Μάρκους Ράσφορντ με το τέρμα που σημείωσε, έφτασε τα 64 γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League και έπιασε τον “θρυλικό” Ερίκ Καντονά. / Η Νότιγχαμ, έχει να πετύχει εκτός έδρας γκολ από τις 20 Αυγούστου και την ισοπαλία με 1:1 απέναντι στην Έβερτον, για την τρίτη αγωνιστική του αγγλικού πρωταθλήματος.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Γουάν Μπισάκα, Βαράν (77′ Μαγκουάιρ), Σο, Μαλάσια, Κασεμίρο, Έρικσεν (77′ Φρεντ), Άντονι (65′ Γκαρνάτσο), Φερνάντες, Ράσφορντ (87′ Ελάνγκα), Μαρσιάλ (65′ Φαν Ντε Μπέεκ).

Νότιγχαμ Φόρεστ (Στιβ Κούπερ): Χένεσι, Οριέ (74′ Γουίλιαμς), Γουόραλ, Μπολί, Λόντι (62′ Τοφολό), Γέιτς, Φρόιλερ, Μανγκαλά (63′ Ντένις), Τζόνσον, Αβονίγι (62′ Σάριτζ), Λίνγκαρντ (53′ Ο’Μπράιεν).

Η στιγμή που ο Μάρκους Ράσφορντ, άνοιξε το σκορ απέναντι στη Νότιγχαμ, έφτασε τα 64 τέρματα με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Premier League και “έπιασε” στον πίνακα των σκόρερ τον θρυλικό Ερίκ Καντονά. (@ManUtd / Twitter)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Άρσεναλ 40
2. Νιουκάστλ 33
3. Μάντσεστερ Σίτι 32
4. Τότεναμ 30
5. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 29
6. Λίβερπουλ 25
7. Μπράιτον 24
8. Τσέλσι 24
9. Φούλαμ 22
10. Μπρέντφορντ 20
11. Κρίσταλ Πάλας 19
12. Άστον Βίλα 18
13. Λέστερ 17
14. Μπόρνμουθ 16
15. Λιντς 15
16. Γουέστ Χαμ 14
17. Έβερτον 14
18. Γουλβς 13
19. Νότιγχαμ Φόρεστ 13
20. Σαουθάμπτον 12

Το πρόγραμμα: 

28 Δεκεμβρίου

22:00 Λιντς – Μάντσεστερ Σίτι.//


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Η αγκαλιά του Κωνσταντίνου Τζολάκη στον μπαμπά του μετά την πρόκριση

admin

“Τελικός” με φόντο την είσοδο στα playoffs

admin

Ιταλία (33η αγωνιστική): Σε Γένοβα και Σαρδηνία τα φώτα

admin