Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ώρα για μάχη στην Τούμπα!

 

Με τέσσερις ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα (05/02) η 21η αγωνιστική της Super League, με το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να δεσπόζει. Δύσκολη “έξοδος” για την ΑΕΚ στο Περιστέρι, ο Παναθηναϊκός θέλει να επιστρέψει στις νίκες, ενώ Παναιτωλικός και Αστέρας Τρίπολης “μάχονται” για μια θέση στην εξάδα της βαθμολογίας. 

Η αυλαία ανοίγει στις 17:00 με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού κόντρα στη Λαμία στο “Απόστολος Νικολαΐδης”. Οι “πράσινοι” θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες, ενώ η ομάδα της Φθιώτιδας αναζητάει επίσης αντίδραση στη “μάχη” που δίνει για τη σωτηρία της στη Super League. Στο προηγούμενο παιχνίδι, το “τριφύλλι” ηττήθηκε στην Τρίπολη με 1:0 από τον Αστέρα, σε ένα ματς που θα θέλει γρήγορα να ξεχάσει το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Παράλληλα, ο Κυπελλούχος Ελλάδας έπεσε για πρώτη φορά από την κορυφή της βαθμολογίας φέτος μετά από αυτό το “στραβοπάτημα”. Από την άλλη μεριά, η Λαμία προέρχεται από την εντός έδρας ήττα με 2:0 από τον Ιωνικό και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, τα προβλήματα στον Παναθηναϊκό δεν πολλά, καθώς απόντας θα είναι ο αρχηγός της ομάδας, Δημήτρης Κουρμπέλης λόγω της αποβολής του στην Τρίπολη, αλλά και ο τραυματίας Μάγκνουσον. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Ντε Βινσέντι, αλλά και στον Ντάνι Μπεχαράνο. 

Οι αποστολές στο Παναθηναϊκός-Λαμία:

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Πούχατς, Ιωαννίδης, Κλεϊνχέισλερ, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Μαντσίνι, Τσόκαϊ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς, Καμπετσής.

Λαμία: Γκαραβέλης, Σαράνοφ, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Γκοράνοφ, Μαρτίνεθ, Πάβλοβετς, Κορνέζος, Αμπαντά, Νούνιες, Σλίβκα, Σιμόν, Τσιλούλης, Στάνκο, Ασκόφσκι, Βασιλαντωνόπουλος, Τόσιτς, Μανούσος, Βέργος, Ρόμανιτς.

Μισή ώρα αργότερα (17:30), γίνεται σέντρα στο Περιστέρι ανάμεσα στον Ατρόμητο και την ΑΕΚ σε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς. Η “Ένωση” θέλει να κρατηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα, επικρατώντας με 3:0 επί του Άρη και παράλληλα εκμεταλλευόμενη τη “γκέλα” του Παναθηναϊκού. Η ομάδα των δυτικών προαστίων από την άλλη μεριά στοχεύει στην εξάδα και θέλει να διατηρηθεί εκεί, μετά την ισοπαλία με 1:1 που παραχώρησε στα Γιάννινα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ματίας Αλμέιδα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Πάολο Φερνάντες και του Μιλάντ Μοχαμάντι. Στον αντίποδα, ο Κρις Κόλμαν θα μπορεί να υπολογίζει τόσο στον νεοφερμένο, με τη μορφή του δανεισμού από τον Ολυμπιακό, Αγκιμπού Καμαρά, όσο και στον Φάνη Μαυρομμάτη, ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό που τον ταλάνιζε εδώ και αρκετούς μήνες. Στην αποστολή θα βρεθεί και ο Λόρενς ντε Μποκ, σε αντίθεση με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη.

Οι αποστολές στο Ατρόμητος-ΑΕΚ:

Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Σάλτας, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Αθανασίου, Πομόνης, Μαυρομμάτης, Χατζηισαΐας, Στρούγγης, Τζοβάρας, Φριντζόνσον, Έρλινγκμαρκ, Κούεν, Γκονθάλεθ, Καμαρά, Οικονομίδης, Τζαβίδας, Ρομπάιγ, Κιάρτανσον, Ροτάριου, Κωτσόπουλος.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον.

Λίγο αργότερα, στις 20:00, ο Παναιτωλικός θα υποδεχτεί τον Αστέρα Τρίπολης σε μια μεγάλη “μάχη” για μια θέση που οδηγεί στην εξάδα του βαθμολογικού πίνακα και τα playoffs του πρωταθλήματος αντίστοιχα. Την προηγούμενη αγωνιστική, τα “καναρίνια” κατάφεραν να “αποδράσουν” από το Βόλο, επικρατώντας με 3:2 σε ένα συναρπαστικό ματς, ενώ οι Αρκάδες έκαναν την “έκπληξη” και επικράτησαν με 1:0 επί του Παναθηναϊκού χάρη σε γκολ του Μπαρτόλο στο 80′.

Στην αποστολή του Παναιτωλικού για πρώτη φορά θα είναι ο Χουάνπι και ο Βοΐλης, ενώ επιστρέφει ο Μλάντεν. Εκτός θα μείνουν οι Ανέστης και Αποστολάκης. Από την άλλη μεριά, ο Αστέρας θα έχει στη διάθεσή του τόσο τον Χουάν Ντομίνγκεθ, όσο και τον Λέο Τιλίκα. Αντιθέτως, εκτός αποστολής έμειναν οι Χουάν Μουνάφο, Ματίας Ιγκλέσιας και Γκαρντάφσκι, λόγω τιμωρίας, ενώ “έξω” θα είναι και ο τραυματίας Καπίγια.

Οι αποστολές στο Παναιτωλικός-Αστέρας Τρίπολης:

Παναιτωλικός: Χουχούμης, Μλάντεν, Καρέλης, Πέδρο, Ντίας, Χατζηθεοδωρίδης, Ντουάρτε, Λάρσον, Μάρτενσον, Μπουζούκης, Βοΐλης, Χουάνπι, Κολοβός, Ξενιτίδης, Μόρσεϊ, Σενγκέλια, Στεργιάκης, Τσιγγάρας, Μαλής, Στάγιτς, Λιάβας, Κοντογιάννης.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Σγουρής, Τσιφτσής, Γκαρθία, Τασουλής, Καρμόνα, Πίτσου, Καστάνιο, Αλβαρες, Αλάγκμπε, Τζουκάνοβιτς, Τιλίκα, Σανταφέ, Μπερτόγλιο, Ριέρα, Ντομίνγκεθ, Σίτο, Μπαρτόλο, Μπαράλες, Κρέσπι, Μπενίτο, Κωστέας.

Κλείνοντας, στις 20:30 γίνεται σέντρα στο μεγάλο παιχνίδι της ημέρας και της αγωνιστικής. Ώρα για ντέρμπι στην Τούμπα λοιπόν, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό σε μια… κούρσα πρωταθλήματος. Ο “Δικέφαλος του Βορρά” προέρχεται από την εντός έδρας νίκη με 3:2 επί του Λεβαδειακού, ενώ οι “ερυθρόλευκοι” αν και δυσκολεύτηκαν, επικράτησαν στο “Γ.Καραϊσκάκης” με 2:1 κόντρα στον ανταγωνιστικό ΟΦΗ. Οι Θεσσαλονικείς έχουν 42 βαθμούς, όσους διαθέτουν και οι Πειραιώτες, που μοιράζονται μαζί τους την 3η θέση της βαθμολογίας και απέχουν 3 βαθμούς από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και 5 βαθμούς από την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα έχει στη διάθεσή του για πρώτη φορά τον Τόμας Κεντζιόρα, ωστόσο ο Τάισον τέθηκε… νοκ-άουτ λόγω ενοχλήσεων. Απόντες παραμένουν για το “Δικέφαλο” οι Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Μούργκ, Λύρατζης και Κούρτιτς. Από την άλλη πλευρά, ο Μίτσελ πήρε μαζί του Κανός και Μπουτούτσι που αποκτήθηκαν πρόσφατα, ενώ εκτός αποστολής θα είναι οι Μαρσέλο, Σισέ, Ανδρούτσος και Γκάρι Ροντρίγκες.

Οι αποστολές στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός:

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ζίβκοβιτς, Κεντζιόρα, Σάστρε, Κάργας, Νάσμπεργκ, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Φιλίπε Σοάρες, Ντάντας, Σβαμπ, Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ, Ρικάρντο, Α.Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ, Μπράντον, Ολιβέιρα.

Ολυμπιακός: Μπακαμπού, Μπουτούτσι, Κανός, Ελ Αραμπί, Φορτούνης, Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες, Κασάμι, Εμβιλά, Μασούρας, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Πασχαλάκης, Παπαδούδης, Μπιέλ, Ραμόν, Ρέτσος, Ροντινέι, Σαμασέκου, Παπασταθόπουλος, Τζολάκης, Βαλμπουενά, Βρουσάι.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής στη Super League:

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 0:0 
Ιωνικός – Άρης 1:0

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

17:00 Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Λαμία
17:30 Ατρόμητος – ΑΕΚ
20:00 Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης
20:30 ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου

16:00 Λεβαδειακός – Βόλος ΝΠΣ


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές στην Γερμανία προτίθενται να ανακοινώσουν πως είναι γκέι

admin

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Χωρίς περιθώριο λάθους με Λαμία»

admin

Σειρά επαφών στην Τρίπολη είχε ο πρόεδρος της ΕΟΚ για το μπάσκετ στην Πελοπόννησο

admin