Image default
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ώρα για τον πρώτο τίτλο της σεζόν

 

Οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Κολοσσός Ρόδου και Προμηθέας Πατρών ρίχνονται στη “μάχη” για τον δρόμο προς την κατάκτηση του Super Cup, που αποτελεί το πρώτο τρόπαιο της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι τέσσερις ελληνικές ομάδες καλούνται να λύσουν τις πρώτες διαφορές τους, προκειμένου να βρουν τον δρόμο προς την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της σεζόν.

Στον πρώτο ημιτελικό του Super Cup, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει (17:00, ΕΡΤ3) τον οικοδεσπότη Κολοσσό Ρόδου, θέλοντας να παρουσιάσει καλό πρόσωπο και να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την παρουσία του στον τελικό. Ο Ντέγιαν Ράντονιτς δήλωσε πως: «Αυτή τη στιγμή για εμάς είναι σημαντικό να παίξουμε καλά και στις δύο πλευρές. Η συγκέντρωσή μας είναι στο αυριανό ματς. Ελπίζω πως θα παίξουμε καλά για να κερδίσουμε αύριο», ενώ από την άλλη, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου επισήμανε: «Δεν είμαστε 100% έτοιμοι όπως καμία ομάδα αυτή την περίοδο. Θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί απέναντι σε έναν αντίπαλο με την ποιότητα του Παναθηναϊκού. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε».

Οι “πράσινοι” θα έχουν το όνομα του Νέιτ Γουόλτερς γραμμένο στο απουσιολόγιο τους, καθώς ταλαιπωρείται από θλάση στον λαγονοψοΐτη.

Στον δεύτερο ημιτελικό, ο Ολυμπιακός κοντράρεται (21:00, ΕΡΤ3) με τον Προμηθέα Πατρών, σε μία… επανάληψη των περσινών ημιτελικών της Basket League. Ο τεχνικός των Πειραιωτών, Γιώργος Μπαρτζώκας, δήλωσε: «Έχουμε έναν σημαντικό κορμό από πέρυσι. Αυτή τη στιγμή όμως παίζουμε για έναν τίτλο. Δεν ξέρω πόσο σημαντικός είναι ή δεν είναι. Είναι ένα σημαντικό event όπως είναι, με όλο το ελληνικό μπάσκετ εδώ», ενώ ο Μάκης Γιατράς τόνισε: «Είχαμε την… ατυχία να τους αντιμετωπίσουμε και πέρυσι στα ημιτελικά, νιώσαμε τι ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Είναι ένα μονό παιχνίδι, έχουμε μια καλή ομάδα. Δουλέψαμε από την αρχή της προετοιμασίας όλοι μαζί. Θα διεκδικήσουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε και ελπίζω ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο να δει ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι».

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον Ταρίκ Μπλακ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Super Cup, που καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την ΕΡΤ:

Σάββατο 1 Οκτωβρίου

Πρώτος ημιτελικός (17:00): Παναθηναϊκός – Κολοσσός Ρόδου ΕΡΤ3

Δεύτερος ημιτελικός (21:00): Ολυμπιακός-Προμηθέας ΕΡΤ3

Κυριακή 2 Οκτωβρίου

Μικρός τελικός (17:00-ΕΡΤ3)

Τελικός (21:00-ΕΡΤ3)


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης

Σχετικές αναρτήσεις

Στην τετράδα ο ΠΑΟΚ έθεσε εκτός Ευρώπης τον Απόλλων Σμύρνης

admin

Φαλ: «Μείναμε ενωμένοι, δεν τα παρατήσαμε και είμαι περήφανος»

admin

Κάνααν: «Μείναμε ενωμένοι, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα»

admin