ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10η Οικογιορτή Γαλλικού με εθελοντικό καθαρισμό και απελευθέρωση πουλιών

Ένα συμπαθητικό σκιουράκι, χωρίς ουρά που δεν σκαρφαλώνει στα δέντρα αλλά κάνει τρύπες στη γη, ο λαγόγυρος, βρέθηκε στο επίκεντρο της 10ης Οικογιορτής του Γαλλικού, στη Θεσσαλονίκη. Οι λαγόγυροι σιγά σιγά πέφτουν σε ύπνο στον μεγαλύτερο βιότοπό τους, τη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου, σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.
Η γιορτή που στήθηκε περιελάμβανε ποικίλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, όπως ξεναγήσεις, παρατήρηση πουλιών, φιλοξενία χειροτεχνών, εθελοντικό καθαρισμό , κ.α.

Tο φθινόπωρο του ’20 η Ελλάδα έλαβε προειδοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για πρόστιμο, καθώς δεν εφαρμόζει νόμους που να προστατεύουν  τη βιοποικιλότητα για τις περιοχές Νatura 2000.

Οι υγροβιότοποι πέρα από μαγνήτης για τα υπέροχα φλαμίνγκο είναι και ασπίδα ενάντια στην κλιματική κρίση που δυστυχώς είναι πλέον καθεστώς.

 

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *