1ο βραβείο για το Syrah 2019 στον 23ο Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης

Το ελληνικό κρασί κατακτά συνεχώς διακρίσεις και διεθνή βραβεία χάρη στη μοναδικότητα και την υψηλή του ποιότητα, συμβάλλοντας δυναμικά στην εξωστρέφεια των ελληνικών προϊόντων.
Στον φετινό 23ο Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης ξεχώρισε το Syrah 2019 του Κτήματος Δ. Μίγα, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε εκατοντάδες κρασιά και κερδίζοντας τις εντυπώσεις 26 γευσιγνωστών.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται ανελλιπώς από το 1999 συμβάλλοντας όσο καμία άλλη εκδήλωση στην ανοδική πορεία του ελληνικού κρασιού, ενώ το συγκεκριμένο οινοποιείο συμμετείχε για 17η φορά.
«Αξίζουν συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου, απ’ τον γεωπόνο έως τους οινολόγους, τον άνθρωπο, που ασχολείται με τον αμπελώνα. Ξεκινάμε από τον γεωργό, ο οποίος είναι στο κτήμα, τα παιδιά, που δουλεύουν εκεί, πάμε στον γεωπόνο –οινολόγο συν τους άλλους δύο οινολόγους, που διαχειρίζονται όλο αυτό το κομμάτι. Ο αγώνας ο μεγάλος, όμως γίνεται στο αμπέλι. Η ποικιλία, που βραβεύτηκε είναι η ποικιλία Syrah, είναι γαλλική ποικιλία, είναι ένα ορεινό αμπελοτόπι, με πολύ χαμηλή στρεμματική, με πολύ πυκνή φύτευση. Αυτό, που ήθελα να πω είναι ότι είναι πάρα πολύ μεγάλος ο αγώνας για να φτάσει το σταφύλι αυτό να γίνει μούστος και εν συνεχεία να εμφιαλωθεί σε ένα μπουκάλι κρασί. Είναι όλη η ζωή αυτών των ανθρώπων μέσα σε ένα μπουκάλι», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Οινοπαραγωγός, Δημήτρης Μίγας στην ΕΡΤ3.
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη