Απολύθηκε ο Τούρκος δημοσιογράφος μετά το «πήραμε τον π@@» για τη συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν
Σάλο έχει προκαλέσει στην Τουρκία η απόλυση του ανταποκριτή του τηλεοπτικού δικτύου NTV, Χουσεΐν Γκιουνάι, μετά τη διαρροή ιδιωτικού του διαλόγου έξω από τον Λευκό Οίκο, ο οποίος καταγράφηκε τυχαία από κάμερα του Associated Press.
Hüseyin Günay ne yaptın, koltuk gitti . pic.twitter.com/JR57k2UcO8
— Ayhan Dadaloğlu (@AyhanDadaloglu) September 30, 2025
Ο Γκιουνάι, που κάλυπτε για χρόνια το ρεπορτάζ του Λευκού Οίκου, μιλώντας με συνάδελφό του από το Anadolu, σχολίασε με έντονο ύφος τη συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν, λέγοντας:
«Δεν πήραμε τίποτα… Πήραμε τον π@@. Εντάξει, πήραμε κάτι, αλλά στην ουσία τον π…ο πήραμε».
Η ατάκα έγινε γρήγορα viral και προκάλεσε εσωτερικές αναταράξεις στην Άγκυρα, καθώς ο δημοσιογράφος αποκάλυψε παράλληλα ότι υπάρχουν υπόγειες κόντρες για τη «διαδοχή» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Hüseyin Günay videosunun 5 dakikalık uzun hali. o kadar haklı ki sözlerinde herkesin bildiğini o cenahtan birisinin ağzından duymak o kadar iyi ki. Özgür özelin bu mevzuyu dibine kadar kullanması lazım. pic.twitter.com/FbQLouAZfw
— emir (@gimaposeti) September 30, 2025
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν αποκάλυψε σκόπιμα ζήτημα σχετικά με τους κινητήρες του τουρκικού μαχητικού KAAN, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως «κίνηση ανταγωνισμού» απέναντι στον γιο του προέδρου, Μπιλάλ Ερντογάν, και τον γαμπρό του, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ.
Η υπόθεση πήρε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις όταν αναφέρθηκε ότι οι ΗΠΑ έθεσαν στην Άγκυρα σκληρούς όρους για τα F-35 και την άρση κυρώσεων του CAATSA, όπως η μείωση ενεργειακών και εμπορικών σχέσεων με Ρωσία και Κίνα, καθώς και περιορισμούς σε ζητήματα που αφορούν την Παλαιστίνη.
Παρά τις αντιδράσεις στον τουρκικό Τύπο, η διαρροή του διαλόγου φανέρωσε ρήγματα στο εσωτερικό της τουρκικής εξουσίας, ενώ η απόλυση του Γκιουνάι δείχνει την προσπάθεια ελέγχου της εικόνας του καθεστώτος.
Λίγο πριν την απόλυσή του, ο Γκιουνάι είχε γράψει σε ανάρτησή του ότι έγινε πατέρας, ζητώντας από τους συναδέλφους του να τον αποκαλούν πλέον «Hüso Baba».