ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απεργία πείνας Πάνου Ρούτσι: Σφοδρή αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς Γεωργιάδη – Κωνσταντοπούλου

routsi-georgiadis

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή την απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι.

«Να δώσουν την εντολή για το παιδί μου για τοξικολογικές εξετάσεις, διαφορετικά δε φεύγουμε, παραμένουμε εδώ μέχρι τέλους» ανέφερε ο Πάνος Ρούτσι χθες το βράδυ. Στο πλευρό του βρέθηκε η συνήγορός του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δώστε την εντολή να λειτουργήσει το κράτος δικαίου. Δώστε την εντολή να μάθει ο Πάνος Ρούτσι πώς πέθανε το παιδί του. Το αίτημά του είναι αίτημα όλης της κοινωνίας και αυτό φαίνεται από όλον τον κόσμο που βρίσκεται καθημερινά εδώ δίπλα του».

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες ότι το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας εξέδωσε δελτίο Τύπου χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση με τους γιατρούς του Πάνου Ρούτσι.

Μάλιστα παρέθεσε τη νεότερη ανακοίνωση του νοσοκομείου, που ξεκαθαρίζει πως η ενημέρωση της Παρασκευής έγινε με σεβασμό στο ιατρικό απόρρητο.

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Σήμερα κατηγορήθηκε το Γ.Ν. Νικαίας ότι εξέδωσε το προχθεσινό Δελτίο Τύπου για την κατάσταση της υγείας του κ. Ρούτσι την Παρασκευή, χωρίς συνεννόηση με τους ιατρούς του Νοσοκομείου. Σήμερα με νέο Δελτίο Τύπου το Νοσοκομείο ξεκαθαρίζει ότι εξεδόθη σε συνεννόηση με τους ιατρούς του Νοσοκομείου αλλά και με σεβασμό στο ιατρικό απόρρητο του κ. Ρούτσι.

«Ανακοίνωση του Γ.Ν. Νικαίας

Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων και αναφορών που αφορούν δελτίο τύπου του Νοσοκομείου σχετικά με το θέμα του απεργού πείνας, πατέρα θύματος των Τεμπών, διευκρινίζεται ότι η έκδοση του εν λόγω δελτίου πραγματοποιήθηκε από τη Διοίκηση, χωρίς να έχει προηγηθεί οποιαδήποτε μορφή πίεσης, υπόδειξης ή παρέμβασης από πρόσωπα ή φορείς.
Οι γενικές πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση ελήφθησαν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό χωρίς να περιλαμβάνονται ιατρικά ευρήματα, διαγνώσεις ή εξειδικευμένα ιατρικά στοιχεία.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της θεσμικής υποχρέωσης του Νοσοκομείου να ενημερώνει υπεύθυνα την κοινή γνώμη για ζητήματα που παρουσιάζουν κοινωνικό ενδιαφέρον, με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Το περιεχόμενο του δελτίου τύπου περιορίστηκε σε γενικά και ουδέτερα στοιχεία και δεν περιελάμβανε ιατρικό ανακοινωθέν.
Το Νοσοκομείο εξακολουθεί να λειτουργεί με πλήρη θεσμική ανεξαρτησία, τηρώντας απαρέγκλιτα τις αρχές της διαφάνειας, της δεοντολογίας και του σεβασμού προς τους πολίτες»

Σημειώνεται πως είχε προηγηθεί ανταλλαγή «πυρών» μέσω δηλώσεων ανάμεσα στον Άδ. Γεωργιάδη και τη Ζ. Κωνσταντοπούλου. Όλα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι οι ενέργειες της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας αποτελούν μέρος οργανωμένου σχεδίου, που, όπως είπε, αποσκοπεί στην καθυστέρηση της δίκης. «Λοιπόν τα πράγματα εδώ είναι απλά, η κυρία χρησιμοποιεί έναν δυστυχή πατέρα που πονάει και πενθεί και που για του θα έκανε τα πάντα όπως όλοι μας, για να επιτύχει τους δόλιους σκοπούς της» ανέφερε.

Η Ζ. Κωνσταντοπούλου τον κατηγόρησε ότι επιτελεί ρόλο αποπροσανατολισμού και σπίλωσης των οικογενειών, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να επιστρέφει τα «πυρά».

«Η κυβέρνηση μέσα από ένα γελοίο πρόσωπο, έναν τιποτένιο της κοινωνίας, ένα πολιτικό σκουλήκι, ποδοπατάει τώρα τον αγώνα ενός χαροκαμένου πατέρα, που θέλει να μάθει πώς πέθανε το παιδί του. Όχι μόνο αν είναι αυτό το παιδί του, αλλά πώς πέθανε» δήλωσε η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

«Μου προκαλεί μεγάλη προσωπική ευχαρίστηση…Και ποιο είναι το σοβαρό που είπε; Ότι ο Γεωργιάδης είναι τιποτένιο σκουλήκι…Δηλώνει κάτι σοβαρό για τον ψυχισμό και την ψυχική ισορροπία της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Προφανώς έχει κάποια θέματα» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή ERTNEWS
Author: Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Comments are closed.