Δύσκολη επικράτηση με… βλέψεις οκτάδας για την Μπολόνια

Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο, παρά τα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, κατάφερε να φτάσει στη σημαντική νίκη (78-73) απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Οι Ιταλοί έφτασαν σε ρεκόρ 6-8 στη Euroleague και βρίσκονται μια… ανάσα από τις θέσεις που οδηγούν στα playoffs.
Η Βίρτους Μπολόνια, έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τους Τεόντοσιτς, Χάκετ και Σενγκέλια, επικράτησαν των Ισραηλινών, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν θέαμα… ακατάλληλο για καρδιακούς με πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα.
Ο αγώνας
Οι Ισραηλινοί έδειχναν να πατάνε καλύτερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης και με “γκολ-φάουλ” του Κόλσον έκανε το 7-2, στο 3′. Η Μπολόνια αντέδρασε άμεσα και… μπήκε στο ρυθμό των φιλοξενούμενων (11-9, 6′). Το πρώτο δεκάλεπτο εξελισσόταν σε ντέρμπι, με τους Ιταλούς να προηγούνται στο τέλος με 20-16.
Η δεύτερη περιόδος ξεκίνησε στο ίδιο “τέμπο”, με την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο να προηγείται με 29-23, στο 13′. Η εικόνα των δύο ομάδων δεν άλλαζε και η διαφορά παρέμενε στα ίδια επίεδα (35-30, 16′). Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν προς τα αποδυτήρια, με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να μειώνει, όμως να παραμένει πίσω στο σκορ (44-41).
2⃣Q: Virtus Segafredo Bologna-Maccabi 44-41
Teodosic 8, Hackett 6, Shengelia 6#AmoreInfinito #EveryGameMatters pic.twitter.com/YEd1ar3xKL
— Virtus Segafredo Bologna (@VirtusSegafredo) December 16, 2022
Οι δύο ομάδες επανήλθαν στο παρκέ αμφότερες με σκοπό να πάρουν το… πάνω χέρι, όμως βρέθηκαν ισόπαλες (44-44, 23′). Η συνέχει ήταν ανάλογη, με τη Βίρτους Μπολόνια να καταφέρνει να πάρει… ισχνό προβάδισμα (53-51, 26′). Ο Λορέντσο Μπράουν, που είχε μείνει στα… ρηχά μέχρι εκείνο το σημείο, έδωσε το προβάδισμα στη Μακάμπι στο τέλος της τρίτης περιόδου (60-57).
Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι “νευρικές” και άστοχες (62-57, 33′). Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να προηγούνται, με την ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο να μην βρίσκει λύσεις επιθετικά (66-62, 36′). Η Μακάμπι “σίγησε” στα τελευταία λεπτά, η Μπολόνια βρήκε τον τρόπο να… ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα και κατάφερε να φτάσει στην επικράτηση με 78-73.
O MVP
Ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, με τον Σέρβο να τελειώνει με 15 πόντους (2/2 βολές, 2/4 δίποντα, 3/6 τρίποντα), 6 ασίστ, 2 ριμπάουντ,1 κλέψιμο και 1 τάπα σε 23 λεπτά συμμετοχής.//
Τα δεκάλεπτα: 20-16, 44-41, 57-60, 78-73
Βίρτους Μπολόνια (Σέρτζιο Σκαριόλο): Κορντινιέ 7, Μένιον, Μπελινέλι, Παγιόλα 5, Μπακό 5, Ζαϊτέ 7, Λούντμπεργκ 4, Σενγκέλια 12, Χάκετ 15, Καμαρά, Γουίμς 5, Τεόντοσιτς 15
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Όντεντ Κάτας): Άνταμς 9, Μπράουν 18, Μάρτιν 6, Μένκο, Σόρκιν 7, ΝτιΜπαρτολομέο 3, Χίλιαρντ 2, Κοέν 7, Χόλινς, Νίμπο 9, Τσιβ, Κόλσον 10
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΑίθουσα Σύνταξης