ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανθρώπινα δικαιώματα τέλος: Αναστολή εργασίας & άδεια άνευ αποδοχών για όσους δεν θέλουν να εμβολιαστούν (βίντεο)

10.000 ευρώ πρόστιμο σε όσους απασχολούν ανεμβολίαστο προσωπικό

Οι ρυθμίσεις αυτές, θα αφορούν σε τρεις κατηγορίες εργαζομένων: 

1. Εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και
2. Σε μονάδες φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που πρέπει να έχουν εμβολιαστεί έως 16 Αυγούστου 
3. Σε υγειονομικές δομές (γιατροί και νοσηλευτές) του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, που πρέπει να έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση και να έχουν προγραμματίσει τη δεύτερη έως την 1η Σεπτεμβρίου. 

Στην τροπολογία που κατατέθηκε το πρωί της Τετάρτης (21/07) στη Βουλή, αναφέρεται ότι δεν θα υπάρχει χρονικό όριο αναστολής για τους εργαζόμενους που αρνούνται να εμβολιαστούν και θα παίρνουν άδεια άνευ αποδοχών. Στην περίπτωση αυτή, επίσης, οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν ούτε ασφαλιστική κάλυψη. 

Δεν υπάρχει καμία σύνδεση με απολύσεις, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ούτε και προβλέπεται (σε ό,τι αφορά στο Δημόσιο) παραπομπή στο πειθαρχικό. 

Ο εργαζόμενος θα είναι, επίσης, υποχρεωμένος να ενημερώνει αν έχει κάνει το εμβόλιο ή όχι. 

Για τις θέσεις που θα μείνουν κενές από ανεμβολίαστους εργαζόμενους, μπορούν να γίνονται προσλήψεις με τρίμηνες συμβάσεις

Από την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού εξαιρούνται όσοι έχουν νοσήσει και για διάστημα έξι μηνών από τη νόσησή τους και όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους να μην κάνουν το εμβόλιο.

Οι λόγοι υγείας που μπορεί να κάνουν κάποιον να μην εμβολιαστεί προσδιορίζονται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και εγκρίνονται από τριμελείς επιτροπές ανά υγειονομική περιφέρεια, οι οποίες αποτελούνται από γιατρούς του ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς. 

Πρόστιμα

Στην τροπολογία αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι υποχρεούνται να δείξουν στους εργοδότες τους το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό για τον εμβολιασμό τους ή τη βεβαίωση νόσησης. 

Στους εργοδότες που απασχολούν προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί, επιβάλλεται πρόστιμα από 10.000 ευρώ.

PRONEWS

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *