Eidisis 2025
ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθανάσιος Νένες: Καταστροφικά για την υγεία τα αιωρούμενα σωματίδια που παράγονται από τις πυρκαγιές των δασών

 Οξειδωτικό στρες και φλεγμονή σε όλο τον οργανισμό, προκαλούν τα αιωρούμενα σωματίδια που παράγονται από τις πυρκαγιές των δασών, τόνισε στην ΕΡΤ3, ο Καθηγητής στη Σχολή Επιστημών της Γης και της Ατμόσφαιρας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Georgia των ΗΠΑ, κ. Αθανάσιος Νένες.
Ο κ. Νένες επισήμανε μάλιστα ότι όσο πιο πολύ παραμένουν στην ατμόσφαιρα τα σωματίδια αυτά, τόσο πιο τοξικά γίνονται, απειλώντας την ανθρώπινη υγεία και προκαλώντας μεγάλα προβλήματα ακόμη και σε απόλυτα υγιείς οργανισμούς, όπως καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια.
Ο Καθηγητής τόνισε επίσης την ανάγκη να αποφεύγουμε δραστηριότητες και μέσα στο σπίτι που μπορεί να επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα, όπως είναι το κάπνισμα ή το τηγάνισμα.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *