ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ένθετο Τουρισμός: Επανατοποθέτηση της Σαλαμίνας στον τουριστικό χάρτη

Την δημιουργία ενός θεατρικού πολιτιστικού και τουριστικού ρεύματος στην Σαλαμίνα επιδιώκει ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Τα βιωματικά σεμινάρια στο Σπήλαιο του Ευριπίδη έχουν ως στόχο την ανάδειξη του Σπηλαίου, ως τόπου μνήμης και προσέλκυσης επισκεπτών, ειδικότερα ανθρώπων της τέχνης από κάθε γωνιά του πλανήτη, ώστε να επανατοποθετηθεί το νησί στον παγκόσμιο ταξιδιωτικό χάρτη. Η Πρόεδρος του ΕΟτ, Άντζελα Γκερέκου μίλησε για το θέμα στη Σοφία Κωνσταντινίδου.

Δείτε ακόμα στην Ειδική Έκδοση «Τουρισμός» του ΕΡΤNEWS:

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Το 1ο Σχολείο Τουρισμού και Γαστρονομίας δημιούργησε ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου στη Λέσβο, στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, που καλείται ν’ ανταπεξέλθει στις αυξημένες απαιτήσεις του τουριστικού κι επισιτιστικού τομέα. Στόχος του προγράμματος αυτού, είναι η επιμόρφωση των στελεχών της τουριστικής βιομηχανίας ώστε να υπάρξει ποιοτική εξυπηρέτηση των χιλιάδων ταξιδιωτών, σωστή αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων, καθώς και ζητήματα βιώσιμου τουρισμού και ποιότητας των υπηρεσιών.

Δείτε επίσης:

– Μια ορεινή πολιτεία, που αιχμαλωτίζει τον επισκέπτη με μοναδικές εικόνες. Πετρόχτιστα αρχοντικά, μοναστήρια, είκοσι παραδοσιακές βρύσες, πλακόστρωτα καλντερίμια, είναι μερικά από εκείνα που θα αντικρύσει κανείς φτάνοντας στο πανέμορφο πέτρινο στολίδι της Ηπείρου. Ο λόγος για το Μέτσοβο, με την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά, την εντυπωσιακή – και συγχρόνως ισορροπημένη – τουριστική ανάπτυξη. Ένα υπόδειγμα παραδοσιακού ορεινού οικισμού, γεμάτου ζωή όλες τις εποχές του χρόνου.

– Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ελλάδα αναδείχθηκε «Αγαπημένος Προορισμός Κρουαζιέρας» στα βρετανικά «Wave Awards», τον κορυφαίο διεθνή θεσμό για τον θαλάσσιο τουρισμό και τον κλάδο της κρουαζιέρας. Η χώρα μας κατέκτησε την πρώτη θέση με 175.000 ψήφους. Τα Wave Awards, είναι βραβεία που απονέμονται τα τελευταία πέντε χρόνια μετά από ψηφοφορία του κοινού, επαγγελματιών του κλάδου και εξειδικευμένων συντακτών στον θαλάσσιο τουρισμό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΔΟΥ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Νικολαΐδου

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *