ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Απερίφραστη καταδίκη για τις απειλές που δέχεται ο Πρύτανης του Α.Π.Θ

Μετά την επέμβαση της αστυνομίας για την εκκένωση του χώρου σε αίθουσα του Τμήματος Βιολογίας, την οποία χρησιμοποιούσαν ως στέκι αντιεξουσιαστές εδώ 34 χρόνια,  ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, δέχεται απειλές κατά της ζωής του. Μάλιστα, κάποιοι έφθασαν στο σημείο να κολλήσουν στην Καμάρα, κεντρικό σημείο στη Θεσσαλονίκη, κηδειόχαρτα με τη φωτογραφία του. Οι δράστες έγραψαν σε αυτά πως ο Πρύτανης του ΑΠΘ επέλεξε να ανοίξει τον τάφο του κι ότι η σορός θα βρίσκεται κάτω από τα μπάζα της κατάληψης Στέκι στο Βιολογικό.
Τις επιθέσεις που δέχεται ο πρύτανης, καταδίκασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με την παρακάτω δήλωση:
“Καταδικάζω απερίφραστα την προσωπική επίθεση που δέχεται όλες τις τελευταίες ημέρες ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, η οποία κορυφώθηκε μάλιστα με τις απαράδεκτες αφίσες, με τις οποίες άγνωστοι απειλούν άμεσα τη ζωή του. Οι αντιδημοκρατικές πρακτικές, οι εκβιασμοί και οι απειλές δεν έχουν θέση σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική Πολιτεία. Περιμένω από τις Αρχές να ενεργήσουν άμεσα, ώστε να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη οι εμπνευστές αυτής της άνανδρης επίθεσης κατά της ζωής του Νίκου Παπαϊωάννου”.
 Το ίδιο και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, λέγοντας ότι:
Η καταδίκη των απειλητικών μηνυμάτων προς το πρόσωπο του Πρύτανη του Α.Π.Θ., Νίκου Παπαϊωάννου είναι αυτονόητη και καθολική. Τα μηνύματα αυτά και το υλικό που διακινείται είναι απολύτως απαράδεκτα και δεν χωρούν σε μια δημοκρατική Πολιτεία, πόσο δε μάλλον όταν υποκρύπτουν εκβιασμό και ευθεία απειλή κατά της ζωής. Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ συμβολίζει για την πόλη της Θεσσαλονίκης έναν θεσμό, συμβολίζει το ίδιο το Πανεπιστήμιο και ως εκ τούτου η συμπαράστασή μας είναι απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη.Είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε το κύρος των Ανώτατων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, καθηγητές και σπουδαστές καθώς και το ίδιο το πρόσωπο του Πρύτανη του Α.Π.Θ. Η ίδια η πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει να απομονώσει και να εξοβελίσει τους εμπνευστές αυτών των ενεργειών και οι Αρχές να τους εντοπίσουν, ώστε να λογοδοτήσουν“.
Χθες, σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κάνει λόγο για γνωστούς τραμπούκους που «φαντασιώνονται ότι θα συνεχίσουν το έργο τους όπως είχαν συνηθίσει. Όποιος δεν το αποδεχτεί και συνεχίζει να μηρυκάζει αθλιότητες, θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Φυσικά η καταδίκη τέτοιων φασιστικών συμπεριφορών είναι αυτονόητη και θα πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν καθαρή θέση», τόνισε ο κ. Οικονόμου.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *