ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Τα ελληνικά κρασιά που θα συνοδεύσουν τα εδέσματα του πασχαλινού και του αναστάσιμου τραπεζιού

Screenshot_5

Η γκάμα των κρασιών που μπορεί να συνοδεύσει τα εδέσματα στο Ελληνικό τραπέζι του Πάσχα αλλά και το αναστάσιμο τραπέζι, με τα ψητά αρνιά, τα κατσίκια και κοκορέτσια, είναι αναμφίβολα ανεξάντλητη.

Η Αλεξάνδρα Ανθίδου δίνει συμβουλές για τους οίνους που μπορεί να επιλέξει κανείς με τη μαγειρίτσα, τα κόκκινα αβγά, αλλά και τον παραδοσιακό οβελία. Η Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας “Οινοποιοί Βόρειας Ελλάδας” συστήνει αρχικά για την Κυριακή του Πάσχα τσίπουρο ή ρετσίνα με τους μεζέδες και στη συνέχεια για το αρνάκι ή το κατσικάκι, ένα λευκό κρασί με οξύτητα που θα ισοφαρίσει τη λιπαρότητα του κρέατος, όπως το Ασύρτικο ή το Chadorney.

Αν όμως το κρέας είναι μαγειρεμένο με ντομάτα, καλύτερη επιλογή θα ήταν ένας ερυθρός οίνος, όπως το Αγιωργίτικο ή το ξινόμαυρο. Όπως επισήμανε η κα Ανθίδου, το αβγό είναι “wine killer”, καθώς είναι ένα από τα εδέσματα του Πάσχα που δύσκολα ταιριάζει με κάποιο κρασί. Ωστόσο, μία πιο…σέξυ επιλογή για να τα συνοδεύσεις, θα μπορούσε να είναι ένα λευκό αφρώδες κρασί ή ένα ροζέ syrah.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *