ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Επιστροφή στο Τσερνόμπιλ/Back to Chernobyl» απόψε στην ΕΡΤ3

Katalog-1_300dpi-1024x576

Με αφορμή την συμπλήρωση 37 ετών από την μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή στον πλανήτη, η ΕΡΤ3 προβάλλει απόψε Τετάρτη 26 Απριλίου στις 23.30 το ντοκιμαντέρ του βραβευμένου σκηνοθέτη Roman Shumunov «Επιστροφή στο Τσερνόμπιλ/Back to Chernobyl».

Πρόκειται για ένα οδοιπορικό στο Pripyat, την πόλη-φάντασμα της βόρειας Ουκρανίας που εγκαταλείφθηκε μετά την έκρηξη στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, στις 26 Απριλίου του 1986. Οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ συναντούν εκεί ορισμένους από τους επιζώντες, που επέστρεψαν για λίγο στον τόπο της καταστροφής για να μοιραστούν ιστορίες και εμπειρίες.

Ένας ανώτερος μηχανικός που ήταν στην ομάδα κατασκευής του αντιδραστήρα, ένας μαιευτήρας νοσοκομείου, ένα κορίτσι 11 ετών που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Pripyat, ένας πυροσβέστης στον πυρηνικό σταθμό νούμερο 4 και ένας αξιωματικός υπεύθυνος για την απομάκρυνση ραδιενεργών αποβλήτων από την οροφή του αντιδραστήρα, είναι ορισμένα από τα άτομα που ακολουθεί η κάμερα.
Δίπλα στα κατεστραμμένα σπίτια, ξεδιπλώνουν τις ιστορίες τους και βουτούν βαθιά στα τραύματά τους, σε μια προσπάθεια να αντιληφθούν τι ακριβώς συνέβη και ποιος ήταν ο δικός τους ρόλος. Είναι όλοι τους καθημερινοί άνθρωποι που στάθηκαν ηρωικά στην πρώτη γραμμή ενός πολέμου ενάντια σε έναν αόρατο εχθρό.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *