Φοιτητές και επιχειρείν: Η μετάβαση στην αγορά εργασίας

Νέοι και αγορά εργασίας. Είναι όντως μηδαμινές οι επαγγελματικές ευκαιρίες εκεί έξω ή συμβαίνει κάτι άλλο και πολλοί νέοι απογοητεύονται και δε βλέπουν προοπτική στο μέλλον τους;
Ο Γιάννης Μαλαθουνιάδης είναι δημιουργός ψηφιακού περιεχομένου, διαθέτει πλούσιο ακαδημαϊκό βιογραφικό και μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Μέρα με Χρώμα» για τη διαχείριση της μετάβασης των νέων στην αγορά εργασίας.
Ο ίδιος στάθηκε στην έλλειψη δημιουργικότητας, πάθους και στόχων από πλευράς νέων και αναφέρθηκε σε καταστάσεις… βολέματος καθώς όπως τόνισε υπάρχουν ευκαιρίες έξω στην αγορά εργασίας, τις οποίες οι νέοι δεν εκμεταλλεύονται.
«Οι πετυχημένοι άνθρωποι στην Ελλάδα, δεν είναι ότι είναι εξαιρετικά έξυπνοι ή ότι κάνουν κάτι εξαιρετικά καινοτόμο. Απλά όλοι οι άλλοι κοιμούνται. Για μένα σημαντικότερο συστατικό είναι το περιβάλλον, που έχεις. Δεν γίνεται εγώ να έχω στόχο να κάνω το διδακτορικό μου, να συζήσω με την κοπέλα μου, να κάνω παιδιά και να έχω φίλους, που κάνουν το ακριβώς αντίθετο», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γ. Μαλαθουνιάδης, ο οποίος με βάση τη δική του εμπειρία στην εταιρεία του παρατηρεί απροθυμία των νέων να μάθουν μία νέα δεξιότητα ή να εργαστούν πέραν των… κλασικών ωραρίων.
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη