Θρήνος και ερωτήματα για το θάνατο του τετράχρονου αγοριού που κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Θετικός τόσο σε πυογόνο στρεπτόκοκκο και σε ιό του αναπνευστικού διαγνώστηκε ο τετράχρονος από τη Θάσο, που άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπως αναφέρει σε ιατρικό ανακοινωθέν του το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Συγγενείς του από τη Θάσο, όπου σήμερα τελέστηκε η κηδεία του μικρού δεν μπορούν να πιστέψουν πως έχασαν σε λίγες ώρες το τετράχρονο αγόρι.
«Το παιδάκι αρρώστησε είχε δυο ημέρες πυρετό από τα Θεοφάνεια, το έφεραν στο κέντρο υγείας μία βραδιά. Κυριακή πρωί το πήγαν στην Καβάλα δεν το κράτησαν γιατί δεν είχε ΜΕΘ και το πήγαν στη Θεσσαλονίκη όπου κατέληξε το παιδάκι», όπως ανέφερε η θεία του τετράχρονου.
Οι γονείς του είχαν αρχικά επισκεφθεί τον παιδίατρο της οικογένειας, ενώ το βράδυ των Θεοφανίων το μετέφεραν με εμπύρετη λοίμωξη του αναπνευστικού στο κέντρο υγείας του Πρίνου στη Θάσο, η κατάσταση επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Καβάλας, από εκεί κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στη μοναδική μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων της Βόρειας Ελλάδας στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου δύο ημέρες μετά το αγοράκι κατέληξε.
«Ο ασθενής εισήχθη στις 7 Ιανουαρίου απογευματινές ώρες σε πολύ βαριά γενική κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τη μέγιστη αναπνευστική και λοιπή υποστήριξη κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα», σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου.
Τι συνιστούν οι παιδίατροι
«Από τα αποτελέσματα βρέθηκε ένας ιός του αναπνευστικού που αυτή την εποχή βρίσκουμε συχνά σε αυτές τις μικρές ηλικίες RCV. Ταυτόχρονα είχαμε επιλοίμωξη από έναν μικροβιακό παράγοντα πυογόνο στρεπτόκοκκο. Αρκετά χρόνια τώρα βλέπουμε ο συγκεκριμένος μικροβιακός παράγοντας να εμφανίζεται σαν επιλοίμωξη μετά από λοίμωξη και δυστυχώς βλέπουμε τα τελευταία χρόνια πως κάποια παιδιά έχουν μοιραία κατάληξη», όπως δήλωσε η Ελπίς Χοχλιούρου, Παιδίατρος, Εντατικολόγος, Νεογνολόγος και Διευθύντρια ΕΣΥ Παίδων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και πρόσθεσε:
«Πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι βρισκόμαστε σε μια χρονική περίοδο με αρκετές λοιμώξεις που έχουμε πολλές ιώσεις του αναπνευστικού, κορονοϊό, γρίπη, rsv και ταυτόχρονα μικροβιακούς παράγοντες που μπορούν να εμφανιστούν στα παιδιά».
Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού