ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις για την πιθανότητα αυξήσεων στα τιμολόγια του νερού

ÓÔÇ ÂÑÕÓÇ ÔÏÕ ×ÙÑÉÏÕ ÃÉÁ ÍÅÑÏ  ÓÔÉÓ ÍÕÌÖÅÓ ÓÔÇ ÂÏÑÅÉÁ ÊÅÑÊÕÑÁ (ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKNISSI)

Αυξήσεις στους λογαριασμούς τους ενδέχεται να δουν οι καταναλωτές της ΕΥΑΘ, καθώς το ενεργειακό κόστος έχει αυξηθεί και η εταιρεία αναζητά τρόπους να το καλύψει. Οι Θεσσαλονικείς ίσως πληρώνουν ακριβότερα το νερό οι αν γίνει δεκτή η εισήγηση της ΕΥΑΘ στην αρμόδια ρυθμιστική αρχή για αυξήσεις στα τιμολόγια, που θα κυμαίνονται περίπου στο 6%.

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ η αύξηση σχετίζεται με το επενδυτικό της πρόγραμμα και σε κάθε περίπτωση θα γίνει κλιμακωτά. Η τρέχουσα τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΑΘ είχε αποφασιστεί το 2017. Από τότε μέχρι σήμερα το ενεργειακό κόστος, έχει σχεδόν διπλασιαστεί. Οι αυξήσεις που θα φέρει η αναπροσαρμογή των τιμολογίων θα είναι:

Αύξηση στην τιμή του νερού:

4,3% για κατανάλωση από 0 έως 10 κ.μ.

6% για κατανάλωση από 11 έως 40 κ.μ

8% για κατανάλωση από 41 έως 60 κ.μ.

Το πάγιο αυξάνεται από 8 ευρώ στα 10 ευρώ, ενώ το επαγγελματικό τιμολόγιο θα γνωρίσει μια αύξηση της τάξεως του 10%.

Από την πλευρά τους τα μέλη του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ αντιδρούν σε κάθε πιθανή αύξηση του λογαριασμού του νερού. Παράλληλα, η ΕΥΑΘ καλείται να αντιμετωπίσει και τις παράνομες συνδέσεις στο αποχετευτικό της δίκτυο κάνοντας ελέγχους και επιβάλλοντας αναδρομική χρέωση.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 700 παράνομες συνδέσεις στις επεκτάσεις του δικτύου της εταιρείας σε Ωραιόκαστρο, Ρετζίκι, Εύοσμο και Άγιο Ιωάννη.

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Σταματόπουλος

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *