ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι αγρότες επιμένουν στα αιτήματά τους πριν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό – Έκλεισαν την ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης στα Μάλγαρα

Περίπου τέσσερις ώρες διήρκησε στη Σίνδο η παναγροτική συνεδρίαση των αγροτών από μπλόκα όλης της χώρας, με τους συμμετέχοντες να καταλήγουν στα μέλη της δεκαπενταμελούς επιτροπής, που θα συναντηθεί την Τρίτη (13/2) στις 12:00 με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τα μέλη θα είναι έξι από τη Μακεδονία και τον Έβρο, έξι από τη Θεσσαλία, δύο από τη Στερεά Ελλάδα και ένα από την Πελοπόννησο.

Τα βασικά τους αιτήματα, που γνωστοποίησαν και με επιστολή τους στον πρωθυπουργό είναι η θεσμοθέτηση αγροτικού πετρελαίου, επτά λεπτά ανά κιλοβατώρα το αγροκτηνοτροφικό ρεύμα, αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ, αύξηση ποσών ευρωπαϊκών κονδυλίων, που δεν καλύπτονται από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, έλεγχοι από την κυβέρνηση για ελληνοποιήσεις στα τελωνεία, κατάργηση ΦΠΑ στα εφόδια και στις ζωοτροφές, έργα υποδομής και αντιπλημμυρικά έργα.

Οι αγρότες αποφάσισαν να μην κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, παραμένουν στα μπλόκα και θα συνεχίσουν τους συμβολικούς αποκλεισμούς, όπως συνέβη και απόψε στα Μάλγαρα, όπου για άλλη μία φορά προχώρησαν στο κλείσιμο της ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Ρεπορτάζ: Έλενα Αποστολίδου, Ανδρέας Σταματόπουλος, Τίμος Φακαλής, Θωμαή Αδάμου

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *