ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύρος: 17 φεστιβάλ φέτος στο “Σύρος Πολιτισμός 2023”

Σύρος Πολιτισμός 2023

Το πολιτιστικό πρόγραµµα του ∆ήµου «Σύρος Πολιτισµός 2023», διατηρώντας για µία ακόµη χρονιά αµείωτη την υψηλή αισθητική και την ποιότητά του, περιλαµβάνει τα καθιερωµένα Φεστιβάλ, εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, µοναδικές συναυλίες, ποικίλα µουσικοχορευτικά και εικαστικά δρώµενα, εµπνευσµένες εκθέσεις και παραδοσιακές βραδιές.
Με 20 θεατρικές μουσικοχορευτικές και επετειακές παραστάσεις, 19 συναυλίες, 33 εικαστικές εκθέσεις και περισσότερες από 40 παράλληλες εκδηλώσεις τοπικών συλλόγων και φορέων της Σύρου, το φετινό πρόγραμμα του “Σύρος Πολιτισμός 2023”, ευελπιστεί να κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών που θα βρεθούν στο νησί, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, δήλωσε στην ΕΡΤ3 η Αλίκη Λεονταρίτη, αντιδήμαρχος Πολιτισμού της Σύρου.
“Ενδεικτικά το φετινό πολιτιστικό αποτύπωμα θα αποτελέσουν τα 17 φεστιβάλ (δυο ακυρώθηκαν από τους διοργανωτές τους για τεχνικούς λόγους), περισσότερες από 20 θεατρικές μουσικοχορευτικές και επετειακές παραστάσεις στις οποίες ασφαλώς δεν συμπεριλαμβάνεται το πλήθος των θεατρικών παραστάσεων που θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε κατά τη διάρκεια της 34ης συνάντησης της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στη Σύρο από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 5 Νοεμβρίου 2023. Επίσης 19 συναυλίες , 33 εικαστικές εκθέσεις και πάνω από 40 παράλληλες εκδηλώσεις της δημοτικής βιβλιοθήκης και των πολιτιστικών συλλόγων του νησιού. Με χαρά λοιπόν προσκαλούμε κατοίκους και επισκέπτες να ταξιδέψουν και φέτος μαζί μας σε λιμάνια της τέχνης, της παράδοσης, της ιστορίας και του μέλλοντος και υποσχόμαστε ανεπανάληπτες πολιτιστικές εμπειρίες”, πρόσθεσε η κα Λεονταρίτη.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *