ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκλογές, υποψήφιοι και social media – Από την αφίσα στο Tik Tok

Το ζήτημα της αποχής, η οποία όπως όλα δείχνουν θα είναι μεγαλύτερη στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών προβληματίζει γενικότερα τους αναλυτές αλλά και τους ίδιους του πολιτικούς.

Ο επικοινωνιολόγος, Περικλής Πηλείδης μίλησε στην ΕΡΤ3 αναλύοντας το συγκεκριμένο θέμα.

 «Η αποχή, που βλέπουμε τώρα είναι χειρότερη απ’ ό,τι δείχνει. Σε αυτές τις εκλογές λόγω του εκλογικού νόμου είχαμε σε όλη την Ελλάδα χιλιάδες υποψηφίους. Άρα όχι μόνο ο κάθε επικεφαλής δεν κατάφερε να στείλει στις κάλπες τον κόσμο αλλά ούτε αυτοί οι υποψήφιοι δεν κατάφεραν να πείσουν τους φίλους, γνωστούς και συγγενείς τους.

Ειδικά στις μεγάλες πόλεις, οι πολίτες γυρνούν την πλάτη. Υπάρχουν διάφορες ερμηνείες. Μία είναι εάν θέλαμε να βάλουμε έναν τίτλο σε αυτό θα ήταν ‘’είστε όλοι το ίδιο’’, συνεπώς ‘’δε μας ενδιαφέρει να πάμε να ψηφίσουμε, μια από τα ίδια θα δούμε’’.  Αν πάρετε και παραθέσετε δύο προγράμματα, λένε το ίδιο πράγμα και μάλιστα το λένε και με τον ίδιο τρόπο. Εκεί, λοιπόν είναι μία απαξίωση αλλά είναι και μία ηττοπάθεια απ’ την πλευρά των ψηφοφόρων ότι όποιος και να εκλεγεί, τα ίδια θα δούμε. Συνεπώς, έχει ωραίο καιρό, έχει ωραία θερμοκρασία, πάμε για μπάνιο», τονίζει μεταξύ άλλων ο Π. Πηλείδης.

Σε ό,τι αφορά τη μάχη της τεχνολογίας ο κ.Πηλείδης τόνισε πως πλέον οι υποψήφιοι έχουν πάρα πολλά μέσα, δίκτυα και εργαλεία να επικοινωνήσουν το οτιδήποτε, από τη χειραψία και το φυλλάδιο μέχρι το να κάνει βίντεο στο Tik Tok. Αυτό, όπως τονίζει, βοηθάει αλλά «είναι και ένα εξαιρετικό μέσο αυτοεξευτελισμού και γελοιοποίησης».

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *