ΕΙΔΗΣΕΙΣ

59α Δημήτρια: «Ζαμάν» Food Stories στην Αγορά Μοδιάνο

Πέντε θεματικές ζωντανές συζητήσεις, αφιερωμένες στην κουζίνα της Θεσσαλονίκης ανά τους αιώνες διοργανώνει στο πλαίσιο των φετινών Δημητρίων ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Η πρώτη διεξάγεται σήμερα στην ιστορική αγορά – Food Market “Μοδιάνο”.

Η δράση “Ζαμάν” Food Stories αποτελεί ένα ταξίδι στις ιδιαίτερες, μοναδικές και αξεπέραστες γεύσεις της Θεσσαλονίκης. Από τις συνταγές και τις ιστορίες του Βυζαντινού παρελθόντος, στα κοσμοπολίτικα πιάτα του σήμερα, από τους εβραϊκούς οδηγούς μαγειρικής έως τα αρμένικα και προσφυγικά μενού στους διεθνείς καταλόγους του Α’ Παγκόσμιου πόλεμου.

Στην πρώτη απ’ τις πέντε θεματικές ενότητες στην αγορά Μοδιάνο, θέμα είναι η κουζίνα της Θεσσαλονίκης σήμερα. Οι διοργανωτές μαγειρεύουν γιουβέτσι και συζητούν με τον κόσμο. Καταξιωμένοι σεφ συμμετέχουν στην εκδήλωση, δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη ελληνική πόλη, που εντάχθηκε στο δίκτυο δημιουργικών πόλεων γαστρονομίας της UNESCO.

Ρεπορτάζ: Στέλιος Νικητόπουλος

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *