ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς σε σχέση με το 2019

Κατώτατος μισθός

Αυξήσεις στις μέσες αποδοχές των εργαζόμενων, που κυμαίνονται από 12% έως 46% σε σχέση με το 2019, έδειξαν για τον Σεπτέμβριο τα στοιχεία του Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ». Σήμερα, ο μέσος μισθός συνολικά, σε πλήρη και μερική απασχόληση, είναι 1.252 ευρώ, μικτά.

Τα «σκήπτρα» στις αυξήσεις μισθών κρατά ο κλάδος της εστίασης, ο οποίος κατέγραψε άνοδο κατά 46% σε σχέση με το 2019. Αυξήσεις μισθών και στους κλάδους ενοικίασης και εκμίσθωσης (35%), κουρεία, κομμωτήρια, καθαριστήρια και κέντρα περιποίησης (34%), νομικές και λογιστικές δραστηριότητες (34%), σε επισκευές οχημάτων και μοτοσικλετών (32%), και στο λιανικό εμπόριο (30%).

Ο πιο καλοπληρωμένος κλάδος στη χώρα μας, είναι οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, με μέσο μισθό 2.648 ευρώ, ενώ πάνω από 1.500 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο, λαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε τηλεπικοινωνίες, έρευνα και ανάπτυξη, και ποτοποιία.

Σύμφωνα με τη eurostat, τον τελευταίο χρόνο, ο μέσος μισθός στην ΕΕ, αυξήθηκε κατά 6,5%. Οι υψηλότεροι μισθοί εντοπίζονται στο Λουξεμβούργο (81. 100 €), τη Δανία (67. 600 €) και την Ιρλανδία (58. 700 €), ενώ οι χαμηλότεροι στην Ελλάδα (17.000 ευρώ), την Ουγγαρία (16.900 ευρώ) και τη Βουλγαρία (13.500 ευρώ).

Η κυβερνητική δέσμευση είναι ότι μέχρι το 2027, ο κατώτατος μισθός θα είναι 950 ευρώ και ο μέσος μισθός 1.500 ευρώ, ενώ από εδώ και στο εξής, δεν θα επιτρέπονται μειώσεις, παρά μόνο αυξήσεις του κατώτατου μισθού.

Ρεπορτάζ: Μάριος Μιχαήλ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *