ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων με Αναπηρία: Δράσεις του δήμου Θεσσαλονίκης με τοξοβολία, μαγειρική και μία “διαφορετική” επίδειξη μόδας

zz

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1992, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, δίνοντάς την ευκαιρία κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία.

Η έννοια της ενταξιακής εκπαίδευσης αναφέρεται στη φιλοσοφία της αποδοχής και στην παροχή ενός πλαισίου, μέσα στο οποίο όλα τα παιδιά χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους, μπορούν να εκτιμηθούν ισότιμα και να αντιμετωπίζονται με σεβασμό.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης για την ημέρα αυτή.

Σήμερα, Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, το φουαγιέ του δημαρχείου θα μετατραπεί το απόγευμα σε… πασαρέλα με μοντέλα, τα οποία θα παρουσιάσουν ρούχα από καταστήματα της πόλης και τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Μόνο που τα μοντέλα θα είναι Άτομα με Αναπηρία, κάθε ηλικίας, από μικρά παιδιά έως και 50 ετών. Πριν το fashion show, κομμώτριες και μακιγιέζ της πόλης θα προετοιμάσουν τα περίπου 10-12 μοντέλα, κορίτσια και αγόρια. Στην πασαρέλα μαζί τους θα είναι επίσης παραολυμπιονίκες, αθλητές των τριών μεγάλων συλλόγων της πόλης, από τον Άρη, τον ΠΑΟΚ και τον Ηρακλή, καθώς και δημοσιογράφοι.

Όπως ανέφερε ο κ. Ευθύμης Χατζηθεόκλητος, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης & Πρόνοιας, ανάμεσα στις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στους χώρους του δημαρχιακού μεγάρου, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, τραγούδια, χορός με αμαξίδιο, εκμάθηση νοηματικής γλώσσας, BOCCIA- ένα άθλημα για αθλητές με αναπηρία, τοξοβολία, μαγειρική κ.α.

Όπως τόνισε η κα Σοφία Σκαμπαρδώνη, Σύμβουλος Δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα ατόμων με αναπηρία, ψυχή της εκδήλωσης, πρόκειται για μία ξεχωριστή ημέρα, ένα δύσκολο εγχείρημα, στο οποίο συμμετέχουν και εθελοντές, ενώ τα έσοδα θα διατεθούν στον οργανισμό “Αυτισμός, Έκφραση και Δημιουργικότητα”». Ακόμη, αναφέρθηκε στο θέμα της προκατάληψης και το βλέμμα οίκτου που πολλές φορές συνοδεύει τα άτομα με αναπηρία, κάτι που, όπως είπε, πρέπει να εκλείψει.

Η κα Ευαγγελία Ψαρρά, Ολυμπιονίκης, τόνισε την ανάγκη να συμπορευτούμε όλοι προς την κατεύθυνση μία πραγματικά βιώσιμης κινητικότητας αλλά και της αποδοχής της διαφορετικότητας και της ισότιμης αντιμετώπισης των συνανθρώπων μας.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 09-12-25 18:43 σε Viral, Ελλάδα Χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ανάγνωσης Αγρότες έκαναν έκπληξη με τούρτα στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας που είχε γενέθλια 12 SHARES Share on Facebook Share on Twitter Μια απρόσμενη αλλά θερμή έκπληξη περίμενε μια υποδιοικήτρια της αστυνομίας από τους αγρότες στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, την ημέρα των γενεθλίων της. Μια τούρτα έκπληξη από τους αγρότες Στο τελωνείο της Εξοχής, εκεί όπου έχουν σταθμεύσει τα τρακτέρ και συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις, οι αγρότες επιφύλαξαν μια τρυφερή κίνηση στην υποδιοικήτρια της αστυνομίας. Η ίδια συμμετείχε στη διαχείριση του μπλόκου και, με αφορμή τα γενέθλιά της, οι παρόντες αγρότες της προσέφεραν μια τούρτα ως έκπληξη. 185a470f53434cddae296b688640980d Συνοδευόμενη από χαμόγελα και θερμές ευχές, η χειρονομία αυτή δεν ήταν μόνο για τα γενέθλιά της, αλλά και για να εκφράσουν οι αγρότες την ευγνωμοσύνη τους. «Σε ευχαριστούμε που είσαι πάντα δίπλα μας, φροντίζεις για την ασφάλειά μας και είσαι δίκαιη απέναντι σε όλους μας», της είπαν, αναγνωρίζοντας τη στάση της μέσα στις δυσκολίες των ημερών. Δείτε το βίντεο: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο τελωνείο Εξοχής Παρά τη συγκινητική στιγμή με την τούρτα, η καθημερινότητα των κινητοποιήσεων συνεχίζεται. Το τελωνείο της Εξοχής θα παραμείνει αποκλεισμένο από τους αγρότες της Δράμας μέχρι τις 8 το βράδυ. Οι συμμετέχοντες θα επανεξετάσουν αύριο τη στρατηγική τους και θα αποφασίσουν αν θα συνεχιστεί η κινητοποίηση ή αν θα προχωρήσουν σε νέες μορφές πίεσης. Δείτε το βίντεο: Μαζική συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία από τον Αγροτικό και Κτηνοτροφικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, καθώς πάνω από 400 άτομα συγκεντρώθηκαν στο τελωνείο της Εξοχής. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν πολίτες, μαθητές, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων, όλοι με κοινό αίτημα έναν καλύτερο αγροτικό μέλλον και βιώσιμες συνθήκες για τις οικογένειές τους. «Είναι ένας κοινός αγώνας, για όλους μας», είπαν με μια φωνή οι συγκεντρωμένοι, ενώ το παρών έδωσαν και αγρότες από άλλες περιοχές όπως η Καβάλα, ο Νέστος και το Παγγαίο, δείχνοντας ότι η αντίδραση παίρνει πλέον παντοπική διάσταση.

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *