ΒΙΝΤΕΟ

Export Summit στη Θεσσαλονίκη: Εξωστρέφεια και καινοτομία οι κινητήριοι μοχλοί της ανάπτυξης

Οι μεταπανδημικές προκλήσεις των Ελλήνων εξαγωγέων βρέθηκαν στο επίκεντρο του συνεδρίου Export Summit του ΣΕΒΕ που ξεκίνησε σήμερα 17/6/2021, στη Θεσσαλονίκη. Συζητήθηκαν η εξωστρέφεια και η καινοτομία, καθώς και οι κίνδυνοι αλλά και οι ευκαιρίες στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Οι Έλληνες εξαγωγείς φιλοδοξούν τα ελληνικά προϊόντα να φτάσουν έως την Αφρική και την Ινδονησία.

Δεδομένου ότι το διεθνές επιχειρηματικό στερέωμα μεταλλάσσεται διαρκώς και o ανταγωνισμός εντείνεται, οι Έλληνες εξαγωγείς πρέπει να έχουν καθολική ενσυναίσθηση της πραγματικότητας, να διαθέτουν αυξημένη αντίληψη για τις ευκαιρίες που δύνανται να αξιοποιήσουν και επίγνωση των προβλημάτων, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουν. Είναι αναγκαίο επίσης να κάνουν όλες τις απαραίτητες  ενέργειες για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών τους και να είναι ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα πράσινης επιχειρηματικότητας και κυκλικής οικονομίας.

Όπως τόνισε, άλλωστε, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, “Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν αλλάξει τα πάντα στην καθημερινότητά μας, αν δεν προσαρμοστούμε έγκαιρα θα βρεθούμε αντιμέτωποι με πολλαπλές κρίσεις.”

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Μπέλλα Θεριού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

More in:ΒΙΝΤΕΟ

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *