Θεσσαλονίκη: Ισόβια κάθειρξη στον αγγειοχειρουργό για τον θάνατο της μεσίτριας

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης στον 43χρονο αγγειοχειρουργό για τον θάνατο της μεσίτριας, τον Απρίλιο του 2017. Το δικαστήριο δεν δέχτηκε τον ισχυρισμό του ιατρικού λάθους, ενώ δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο.
Η οικογένεια της άτυχης γυναίκας είναι ανακουφισμένη, με τον γιο της να δηλώνει ότι έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον γιατρό για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως. Η γυναίκα είχε επισκεφτεί το Ιπποκράτειο για αφαίρεση κιρσών και βρέθηκε νεκρή σε σκουπιδότοπο της Χαλκιδικής.
Η πρόεδρος του δικαστηρίου μετέφερε στον αγγειοχειρουργό τη θέση του Κακουργιοδικείου και τους λόγους που δεν άλλαξε η πρωτόδικη ποινή.
Ο κατηγορούμενος, από την πρώτη στιγμή, επέμεινε ότι η χορήγηση των δύο αναισθητικών που προκάλεσαν τον θάνατο της γυναίκας ήταν ιατρικό λάθος.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜπέλλα Θεριού