ΒΙΝΤΕΟ

Στόχος των Ελλήνων εκτροφέων η παραγωγή της ελληνικής εκδοχής του χαμόν

Στα χνάρια του ισπανικού χαμόν, του εκλεκτού εδέσματος, που κάνει διεθνή γαστρονομική καριέρα, θέλει να περπατήσει και ο αυτόχθονας ελληνικός μαύρος χοίρος.

Η μεταποίηση, η τυποποίηση και η εμπορία του κρέατος του ελληνικού αυτόχθονα χοίρου εκτιμάται ότι θα δώσει υπεραξία στο προϊόν.

Το κρέας του μαύρου χοίρου θεωρείται ιδιαίτερα ποιοτικό και μπορεί να συνδεθεί και με το γαστρονομικό τουρισμό.

Παρότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος να διανυθεί για να προκύψει η ελληνική εκδοχή του χαμόν τα πρώτα βήματα έχουν αρχίσει να γίνονται.

Αν και ο αυτόχθονας μαύρος χοίρος έχει ιστορία σχεδόν 3.000 ετών στην Ελλάδα, σήμερα το είδος περιορίζεται σε μόλις 53 εκτροφές.

Ως η μόνη αυτόχθονη χοιροειδής φυλή στην Ελλάδα, ο μαύρος χοίρος θεωρείται ότι μπορεί να αποτελέσει λύση για μια βιώσιμη χοιροτροφία, ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΜΗΣ

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΜαρία Καλτσίδη

You may also like

More in:ΒΙΝΤΕΟ

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *