Προστασία «ακορντεόν»- Έρευνα βγάζει επαρκή την προστασία του Pfizer αλλά στο Ισραήλ μιλάνε για 39% προστασία

Σε όλη την υφήλιο έχει επεκταθεί η μετάλλαξη Δέλτα, δημιουργώντας νέα δεδομένα, ενώ στοίχημα αποτελεί, για τη διεθνή κοινότητα, η αναχαίτιση διασποράς της παραλλαγής αλλά αλλιώς τα λένε έξω αλλιώς μέσα σε σημείο να απορεί κανείς αν παίζουν με τους πολίτες.
Προκειμένου να προσδιοριστεί η ανοσία που επάγουν τα διαθέσιμα εγκεκριμένα εμβόλια των εταιρειών Pfizer και AstraZeneca, διενεργήθηκε κλινική μελέτη για να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα τους έναντι των στελεχών δέλτα και άλφα και εκεί βρήκαν ότι οι δύο δόσεις των εμβολίων αυτών είναι άριστες απέναντι και στην νέα μετάλλαξη Δέλτα.
Και εκεί συναντάμε την κάλυψη… ακορντεόν καθώς μας λένε τώρα ότι δύο δόσεις είναι αρκετές (γιατί τότε έχει ανοίξει η συζήτηση για τρίτη;) ενώ το «χαστούκι» για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την μέθοδο του «μπούλινγκ» σε κάθε πτυχή της ζωής των πολιτών, ήταν η ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Υγείας με βάση την οποία η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer απέναντι στον κορωνοϊό μειώθηκε στο 39% την περίοδο μεταξύ της 20ής Ιουνίου και της 17ης Ιουλίου!
Οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα δεδομένα αυτά, όπως δημοσιεύτηκαν στο διεθνές περιοδικό New England Journal of Medicine.
Η αποτελεσματικότητα ύστερα από μία δόση κάποιου από τα δύο εμβόλια ήταν 30,7% έναντι στο δέλτα στέλεχος και 48,7% για το στέλεχος άλφα, με παρόμοια αποτελεσματικότητα και για τα δύο εμβόλια.
Έπειτα από δύο δόσεις του εμβολίου της εταιρείας Pfizer, η αποτελεσματικότητα ήταν 93,7% για το στέλεχος άλφα, και 88% για το στέλεχος δέλτα.
Μετά τς δύο δόσεις του εμβολίου της εταιρείας AstraZeneca, η αποτελεσματικότητα ήταν 74,5% για το στέλεχος άλφα και 67% για το στέλεχος δέλτα.
Συμπερασματικά, αναφέρουν οι καθηγητές του ΕΚΠΑ, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μετά από δύο δόσεις και την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, είναι μεγάλη ενάντια στη συμπτωματική νόσο COVID-19, ακόμα και με το νέο, πιο μολυσματικό στέλεχος δέλτα.
Υπογραμμίζουν την άμεση ανάγκη για την ολοκλήρωση του εμβολιασμού όλου του πληθυσμού, ιδίως των ευπαθών ομάδων, όσο το στέλεχος δέλτα εξαπλώνεται και αναμένεται να είναι το επικρατούν τον επόμενο καιρό.
Μετάβαση στην Πηγή
Author: PRONEWS