ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η κυβέρνηση εκκενώνει και το Γύθειο! – Εντολή στους κατοίκους να φύγουν! – Καίγεται η Α.Μάνη λόγω ανικανότητας!

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά στην Ανατολική Μάνη με την κυβέρνηση να δίνει εντολή για εκκένωση του Γυθείου και του Μαυροβουνίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης δήλωσε σχετικά: «Είναι πάρα πολύ δύσκολη η κατάσταση με τη φωτιά σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης. Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου- Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου».

Έχουν εκκενωθεί γήδη με απόφαση της κυβέρνησης 10 κοινότητες!

Είναι απίστευτο πώς η φωτιά επεκτάθηκε τόσο πολύ σε μια περιοχή που δεν την λες και δασώδη.

Πολίτες αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν ότι «Δεν εμφανίστηκαν ούτε πυροσβεστικά, ούτε αεροσκάφη, ούτε ελικόπτερα τις πρώτες ώρες. Κάποια οχήματα του δήμου φάνηκαν, αλλά τι να κάνουν; Τους είχαμε ειδοποιήσεις και έλεγαν ότι δεν έχουν διαθέσιμα μέσα και να κάνουμε εμείς ότι μπορούμε»!

Η πόλη του Γυθείου εκκενώνεται για πρώτη φορά μετά την απελευθέρωση του 1830 από τους Οθωμανούς. Δεν είχε εκκενωθεί ούτε στην Κατοχή! 

 

 


Μετάβαση στην Πηγή
Author: PRONEWS

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *