Ολυμπιακοί Αγώνες-Τάε Κβοντ Ντο: Δυο έφηβοι απέκλεισαν τα φαβορί

Στην πρεμιέρα του Ολυμπιακού τουρνουά Τάε Κβοντ Ντο, δυο έφηβοι «σόκαραν» τα θεωρητικά φαβορί της διοργάνωσης αποκλείοντάς τα με εντυπωσιακό τρόπο.
Ο λόγος για την 17χρονη Αντριάνα Θερέθο Ιγκλέσιας, η οποία επιβλήθηκε της 34χρονης Γου Τζινγκιού από την Κίνα στα -49 κιλά. Η νεαρή αθλήτρια επικράτησε με 33-2 επί της Κινέζας κατόχου δυο Ολυμπιακών μεταλλίων.
Η Ιγκλέσιας στην ημιτελική φάση νίκησε και την Ρουκιγιέ Γιλντιρίμ από την Τουρκία με 39-19 και πλέον προετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικό στην κατηγορία της, όπου θα αντιμετωπίσει την Πανιπάκ Γονγκατανακίτ από την Ταϊλάνδη.
Η δεύτερη αξιοσημείωτη περίπτωση είναι αυτή του 19χρονου Τυνήσιου Μοχάμεντ Χαλίλ Τζεντούμπι, ο οποίος αιφνιδίασε τον Αιθίοπα Σόλομον Ντέμσε στα προημιτελικά της κατηγορίας των -58 κιλών, επικρατώντας με 32-9.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τζεντούμπι απέκλεισε στον ημιτελικό, ένα από τα «δυνατά χαρτιά» της διοργάνωσης, τον Γιανγκ Γιουν από τη Νότια Κορέα με 25-19 και θα βρεθεί στον τελικό, για να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.
ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR
Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΣυντακτική ομάδα ert.gr