Η αμερικανική Ομοσπονδία ερευνά τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Η αμερικανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ήρθε σε επαφή με μια πρώην ομοσπονδιακό εισαγγελέα, έτσι ώστε να διερευνηθεί εκτενώς το θέμα των καταγγελιών περί σεξουαλικής παρενόχλησης στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο γυναικών.
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες, δύο προπονητές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής απολύθηκαν, καθώς είχε ξεσπάσει σάλος για καταγγελίες παρενόχλησης αθλητριών.
Ο λόγος για τον 58χρονο Άγγλο προπονητή της ομάδας North Carolina Courage, Πολ Ρίλεϊ, αλλά και για τον Ρίτσι Μπιούρκ της Washington Spirit.
Σύμφωνα με την US Soccer, η Γέϊτς, η οποία κατείχε ανώτατες θέσεις στην ομοσπονδιακή Δικαιοσύνη, έχει μεγάλη εμπειρία από αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν και η έρευνά της ενδέχεται να ξεκινήσει αμέσως.
Ολοι οι αγώνες που είχαν προγραμματιστεί για αυτό το Σαββατοκύριακο στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναβλήθηκαν μετά από απόφαση της Μπέϊρντ, καθώς αυτή η υπόθεση είχε βυθίσει το NWSL σε αναταραχή.
Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:
«Η US Soccer ζήτησε από την Σάλι Κ. Γέϊτς να διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα, σχετικά με τις καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική επίθεση στο επαγγελματικό γυναικείο ποδόσφαιρο».
Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWS SPORTΣυντακτική ομάδα ert.gr