Προς αναζήτηση νέας ημερομηνίας για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν

Οι ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το παλαιστινιακό φαίνεται να έχουν οδηγήσει στην αναβολή της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος υπήρξε ενημέρωση ότι αναβάλλεται κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πλευράς. Ο λόγος που προέβαλε η Άγκυρα είναι η συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου σε συνάντηση ηγετών αραβικών και μουσουλμανικών χωρών που διοργανώνει σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η συγκεκριμένη διάσκεψη θα είναι σε εξέλιξη την ώρα που ήταν προγραμματισμένο το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν στο «Σπίτι της Τουρκίας» το οποίο βρίσκεται απέναντι από την έδρα των Ηνωμένων Εθνών.
Αυτό που αναζητούν οι δυο αντιπροσωπείες είναι διαθέσιμη ώρα για να πραγματοποιήσουν τη συνάντηση τις επόμενες μέρες στη Νέα Υόρκη με βάση το πρόγραμμα και των δύο ηγετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση που θα παραβρεθεί ο Τούρκος Πρόεδρος και συγκαλεί ο Ντόναλντ Τραμπ θα παρουσιαστούν οι προτάσεις του για την επόμενη ημέρα στη Γάζα. Υπενθυμίζεται πως όλα αυτά συμβαίνουν λίγες ώρες μετά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους από την Γαλλία, το Βέλγιο και άλλες χώρες της Δύσης.
Αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός συναντάται με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί το εμβληματικό έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου και Ισραήλ ενώ θα ακολουθήσουν οι διαδοχικές συναντήσεις με τους Προέδρους Υεμένης, Αζερμπαϊτζάν και Σιέρα Λεόνε.

Αργότερα θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην έδρα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ενώ στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε δείπνο – δεξίωση που παραθέτει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στους ηγέτες.
Ανταπόκριση: Γεωργία Σκιτζή
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή ERTNEWS
Author: Συντακτική ομάδα ertnews.gr