Άδωνις Γεωργιάδης με Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στο υπ. Υγείας: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο ΕΣΥ – Συμφωνία με τις ΗΠΑ για τον Ψηφιακό Βοηθό Πολίτη
![[382333] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΕΙΣΟΔΟ" ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΟ Ε.Σ.Υ. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)](https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2025/11/6748056-scaled.jpg)
Το υπουργείο Υγείας επισκέφθηκε η Αμερικανίδα πρέσβης Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για τη συνέντευξη Τύπου του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τον Ψηφιακό Βοηθό, το μεσημέρι της Δευτέρας (24/11). Στο πλαίσιο της συνέντευξης ανακοινώθηκε η συνεργασία του ΕΣΥ και του υπουργείου με μεγάλη αμερικανική εταιρεία η οποία θα εγκαταστήσει σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων ανά τη χώρα, προκειμένου να εξυπηρετούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα οι προσερχόμενοι ασθενείς.

Στον τομέα της Υγείας, η Τεχνητή Νοημοσύνη θα έχει μεγάλη εφαρμογή και θέλουμε η Ελλάδα να είναι από τις πρώτες χώρες, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσιάζοντας την είσοδο εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.


Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει δυναμικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) με την λειτουργία του Ψηφιακού Βοηθού Ιατρού, που έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά και του Ψηφιακού Βοηθού Πολίτη, που ξεκινάει σήμερα (24/11).

www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή ERTNEWS
Author: Συντακτική ομάδα ertnews.gr











