ΒΙΝΤΕΟ

Άνοιξε η πλατφόρμα για δηλώσεις αναδρομικών

Screenshot_4

Τροποποιητικές δηλώσεις καλούνται να υποβάλλουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για τυχόν αναδρομικά εισοδήματα του 2021, που τα εισέπραξαν το 2022. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα ενεργοποιήθηκε ήδη από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και θα παραμείνει ανοικτή να υποδέχεται δηλώσεις έως το τέλος του 2023.

Οι τροποιητικές θα πρέπει να υποβληθούν για κάθε έτος που αφορούν τα αναδρομικά τα οποία εισπράχθηκαν το φορολογικό έτος 2022.

Η υποδοχή των δηλώσεων γίνεται χωρίς πρόστιμα και τόκους μέχρι το τέλος του φορολογικού έτους, στο οποίο εκδόθηκαν τα αναδρομικά. Ο φόρος που θα βεβαιωθεί από τη φορολογική διοίκηση με το νέο εκκαθαριστικό θα πρέπει να πληρωθεί εφάπαξ έως την 31η Ιανουαρίου 2024.

Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ είναι και άλλοι περίπου 15.000 συνταξιούχοι για αναδρομικά του 2017, καθώς στο τέλος του έτους οι οφειλές τους θα παραγραφούν.

Αν ο φόρος που θα επιβληθεί δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ, ακόμη και αν η τροποποιητική υποβληθεί εκπρόθεσμα, δεν επιβάλλεται πρόστιμο.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΣμαρώ Παυλού

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

More in:ΒΙΝΤΕΟ

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *