Image default
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μ.Σχοινάς: Αποκάλυψε ότι η ΕΕ θα δώσει λεφτά στην Ελλάδα για να μονιμοποιήσει τους παράνομους μετανάστες!

O Έλληνας επίτροπος και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, στις 21/5 αποκάλυψε πως η ΕΕ σκοπεύει να λεφτά στις «χώρες τράνζιτ», μία εκ των οποίων είναι η Ελλάδα, ώστε να μονιμοποιήσουν στο έδαφος τους, τους παράνομους μετανάστες. 

Συγκεκριμένα, ο κ.Σχοινάς δήλωσε πως οι Βρυξέλλες θα ενισχύσουν τις συμπράξεις «με τις χώρες τράνζιτ (σσ. η μεγαλύτερη εκ των οποίων η Ελλάδα) και τις χώρες προέλευσης» διότι, «η ΕΕ οφείλει να βοηθήσει αυτές τις χώρες να προσφέρουν μια καλύτερη ζωή στους πληθυσμούς τους ώστε αυτοί να παραμένουν εκεί αντί να διακινδυνεύουν απευθυνόμενοι σε διακινητές».

Σύμφωνα με τον κ. Σχοινά, «πρέπει οι αιτούντες άσυλο να μπορούν να επωφελούνται απ’ αυτά που η Ευρώπη έχει να προσφέρει: δημόσια υγεία, στέγαση, παιδεία και εκπαίδευση. Σε αντάλλαγμα, οι πληθυσμοί αυτοί οφείλουν να αποδέχονται τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής, δηλαδή να σέβονται το δημοκρατικό παιγνίδι, τις μειονότητες, τη θέση της γυναίκας στην οικογένεια και στην κοινωνία».

«Ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής αρμόδιος για την προώθηση του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, οφείλω να εξασφαλίσω ότι η Ευρώπη υπερασπίζεται την κουλτούρα της και ότι ξέρει να υπερασπίζεται τον εαυτό της, όταν οι αξίες της δέχονται επίθεση» υπογραμμίζει ο Μαργαρίτης Σχοινάς. «Δεν θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής χωρίς να προστατεύσουμε τα σύνορα της ΕΕ».

Επίσης, ο Έλληνας επίτροπος, αναφέρει στη συνέντευξή του πως το ευρωπαϊκό σύμφωνο για το άσυλο και τη μετανάστευση, που βρίσκεται υπό συζήτηση, είναι βασισμένο «στην προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και στον περιορισμό των αφίξεων».

Η Frontex, προσθέτει, «διαθέτει ένα προϋπολογισμό 6 δισεκ. ευρώ –έναντι δύο δισεκ. προηγουμένως–, θα εξοπλισθεί με πλοία και ελικόπτερα και, με ορίζοντα το 2027, θα απασχολεί περίπου 10.000 λιμενικούς, ένστολους και ενόπλους».

«Δεν μπορούμε να προστατεύσουμε τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής χωρίς να προστατεύσουμε τα σύνορα της ΕΕ», υπογραμμίζει

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν επισημαίνει επίσης πως χώρες, όπως η Τουρκία ή το Μαρόκο, «οφείλουν να κατανοήσουν πως δεν θα δεχθούμε την εργαλειοποίηση» του μεταναστευτικού, ενώ εκτιμά πως οι χώρες αυτές «θα λογαριάσουν μεσοπρόθεσμα το συμφέρον που έχουν να συνεργασθούν με την Ευρώπη”».

Όσον αφορά κατηγορίες από μη κυβερνητικές οργανώσεις, των οποίων έγινε στόχος και η Ελλάδα, ότι η Frontex, μαζί με μερικά κράτη μέλη, προβαίνει σε παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών, ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπογραμμίζει πως «η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Frontex δεν απέδειξε πως υπήρξαν παράνομες επαναπροωθήσεις».

«Για μας, τα σύνορα είναι πρωταρχικής σημασίας», προσθέτει. «Πρέπει τώρα να δώσουμε στη Frontex όλη την εμπιστοσύνη μας για να της επιτρέψουμε να εκπληρώσει την κρίσιμη αποστολή της».

Η απελπισία που αισθάνονται πολλοί ευρωπαίοι πολίτες για την ανεξέλεγκτη συρροή αιτούντων άσυλο είναι κατανοητή, λέει ακόμη ο Έλληνας επίτροπος, καθώς «αποτελεί τον καρπό της πολυετούς απουσίας μεταναστευτικής πολιτικής στην Ευρώπη»

Οι δηλώσεις αυτές του κ.Σχοινά ήρθαν λίγες ημέρες πριν τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Bild, όπου αποκάλυψε πως είναι πρόθυμος να συζητήσει πρόταση του Βερολίνου, για επιστροφή και μονιμοποίηση των μεταναστών που έχουν διαφύγει στην Γερμανία έναντι πληρωμής. 

Όπως φαίνεται τα σχέδια για μονιμοποίηση παράνομων μεταναστών έναντι πληρωμής υπάρχουν και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και σιγά-σιγά έρχονται στην επιφάνεια. 

 


Μετάβαση στην Πηγή
Author:

Σχετικές αναρτήσεις

Τζ. Πάιατ: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο βάσεων στα ελληνικά νησιά»

admin

ΗΠΑ σε Τουρκία: «Να σέβεται τις θεμελιώδεις ελευθερίες»

admin

Κατεχόμενα: Αυτό είναι το ροζ βίντεο του «πρωθυπουργού» του ψευδοκράτους, Ερσάν Σανέρ

admin
EnglishGermanGreek