Image default
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανοίκεια επίθεση στο Pronews.gr από την τ. βουλευτή ΝΔ Ν.Τζαβέλλα για το «χώρα transit» του Μ.Σχοινά – Πονάει η αλήθεια

Απάντηση και μάλιστα με όχι ιδιαίτερα κομψό τρόπο αφού έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση» έδωσε η πρώην βουλευτής ΝΔ, πρώην ευρωβουλευτής ΛΑΟΣ και πρώην στέλεχος του ομίλου Κόκκαλη, Νίκη Τζαβέλλα στο δημοσίευμα του Pronews.gr αναφορικά με το αν η Ελλάδα αποτελεί χώρα transit ή όχι για τους παράνομους μετανάστες, δηλαδή αν αυτοί έρχονται να εγκατασταθούν στην Ελλάδα ή απλά περνούν από την Ελλάδα έχοντας προορισμό άλλες χώρες της ΕΕ. 

Εμείς στο δημοσίευμά μας υποστηρίξαμε ότι ο Έλληνας επίτροπος της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς εννοούσε και την Ελλάδα ως «χώρα transit». H κα. Τζαβέλλα υποστήριξε σε tweet της ότι θα μπορούσαμε να κατηγορηθούμε για «παραπληροφόρησή» επειδή υποστηρίξαμε ότι ο Ν. Σχοινάς αναφέρεται στην Ελλάδα. 

Μάλιστα το συγκεκριμένο tweet αναρπάχθηκε και από τον λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και από τον κ.Σχοινά, ο οποίος βρήκε σύμμαχο την πρώην συνάδελφό του στην Ευρωβουλή (όχι στον όμιλο Κόκκαλη)  Ν.Τζαβέλλα.

Καταρχήν να σημειώσουμε το εξής, ότι η Ελλάδα είναι χώρα transit δεν το είπαμε εμείς. Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κος Μουζάλας το είπε το 2016, όπως επίσης και πρωθυπουργός ο κ.Τσίπρας το 2018. 

Μάλιστα με τον κ.Τσίπρα συμφώνησε και η Νέα Δημοκρατία η οποία τότε μέσω του τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη δήλωσε πως ο  Πρωθυπουργός «παραδέχθηκε ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου ότι, από το 2015 και έπειτα, έχει μετατρέψει την πατρίδα μας σε χώρα transit, παραβιάζοντας όλες τις υποχρεώσεις της έναντι των υπολοίπων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απορρέουν από τη συνθήκη Schengen».

Άρα υποθέτουμε πως τα περί «παραπληροφόρησης» της κα. Τζαβέλλα πάνε και προς τη Νέα Δημοκρατία και την τωρινή ηγεσία της. 

Επίσης το Pronews.γρ δεν ήταν καν το πρώτο μέσο που ερμήνευσε τις δηλώσεις το Σχοινά με αυτό τον τρόπο, καθώς είχαν προηγηθεί και άλλα μέσα και μάλιστα έντυπα, συγκεκριμένα η έγκυρη εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» με το θέμα να είναι το σημερινό της πρωτοσέλιδο. 

Αλλά η κα. Τζαβέλλα επέλεξε να αφήσει δηλητηριώδη υπονοούμενα για το Pronews.gr, γιατί;  Γιατί καταλαβαίνουμε ότι όλοι το Pronews.gr διαβάζουν και το Pronews.gr «τους πονάει».

Έλα όμως που ακόμα και σε αυτή την περίπτωση έχουμε δίκιο. 

Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα έχει σταματήσει να είναι χώρα τελικού προορισμού όλη τη δεκαετία των μνημονίων, το μοναδικό ίσως καλό που έφεραν τα μνημόνια. 

Άλλωστε όλες οι παρεμβάσεις της EE και της Γερμανίας προς την Ελλάδα έχουν περιεχόμενο που καθιστούν την Ελλάδα ως χώρα transit και όχι ως χώρα τελικού προορισμού. 

Για αυτό άλλωστε έβαλαν και FRONTEX στις γειτονικές χώρες οι οποίες δεν είναι μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης, όπως πχ. στην Αλβανία αλλά και Γερμανούς αστυνομικούς στα ελληνικά αεροδρόμια επιφορτισμένους να ελέγχουν την παράνομη μετανάστευση από την Ελλάδα προς την Γερμανία.

Επίσης ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε πριν 2 μέρες πως είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι πρόσφυγες που έχουν φύγει από την Ελλάδα, προς τη Γερμανία παραδεχόμενος πως η Ελλάδα είναι χώρα transit, άσχετο αν ο ίδιος έχει προσπαθήσει πολύ να την μετατρέψει σε χώρα τελικού προορισμού (σσ. περισσότερο μία μεγάλη φυλακή), πέρνοντας μάλιστα και τα «εύσημα» του ΟΗΕ το 2019. 

Αν ο κ.Σχοινάς δεν εννοούσε την Ελλάδα ως χώρα transit αλλά τελικού προορισμού ας βγει να το πει ξεκάθαρα.

Αλλά ακόμα και αυτό αν ισχυριστεί ο ίδιος η αλήθεια και τα γεγονότα τον διαψεύδουν όπως και την αυτόκλητη συνήγορό του την κα.Τζαβέλα.

 


Μετάβαση στην Πηγή
Author:

Σχετικές αναρτήσεις

Το κολπάκι για να καθαρίσετε πανεύκολα τα τηγάνια σας (βίντεο)

admin

Εσείς το γνωρίζετε; Πώς βγήκε η φράση «πήρε το κρίμα στο λαιμό του;»

admin

Καταγράφηκε ακόμα μια πιθανή παρενέργεια των εμβολίων: Πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο

admin
EnglishGermanGreek