Image default
ΕΛΛΑΔΑ

Δραματική έκκληση Χαρδαλιά: Είμαστε σε κομβικό σημείο – Θα είναι ολέθριο το πισωγύρισμα – Δεν απέκλεισε νέα μέτρα

Δραματική έκκληση Χαρδαλιά: Είμαστε σε κομβικό σημείο - Θα είναι ολέθριο το πισωγύρισμα - Δεν απέκλεισε νέα μέτρα

Στην Κέρκυρα βρέθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων επισκέφθηκε το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο το Σάββατο (29.05.2021).

Όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο της Κέρκυρας θα λειτουργεί από τη Δευτέρα, 31 Μαΐου, με 10 εμβολιαστικές γραμμές, στο πλαίσιο της Επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία».

Το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο θα στεγάζεται στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας και είναι το έβδομο που λειτουργεί υπό την ευθύνη της Πολιτικής Προστασίας, με τη συνεργασία του Υπουργείου Υγείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, μετά τα εμβολιαστικά κέντρα «Προμηθέας» στο Μαρούσι, Περιστερίου, Ελληνικού, Θεσσαλονίκης, Πάτρας και Ρόδου.

Χαρδαλιάς: Έκκληση να εμβολιαστούν όλοι  

Ο κ. Χαρδαλιάς αφού πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο του εμβολιαστικού κέντρου, δήλωσε:

«Από τη Δευτέρα, το εμβολιαστικό κέντρο της Κέρκυρας θα είναι σε λειτουργία με 10 γραμμές, με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson, έτσι ώστε η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει με τη «Γαλάζια Ελευθερία» να συνεχιστεί.

Σας θυμίζω ότι στην Κέρκυρα τα ποσοστά των εμβολιασμένων έστω με μία δόση ήταν της τάξης του 23% – υπολείπονταν δηλαδή του εθνικού ποσοστού. Αυτή τη στιγμή, το ποσοστό έχει φτάσει στο 32%, πολύ κοντά στο 33,5% που είναι το εθνικό ποσοστό.

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους κατοίκους του νησιού να αγκαλιάσουν την προσπάθεια αυτή.

Υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού από τη Δευτέρα και είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι η εικόνα μας προς τα έξω είναι η εικόνα ενός ασφαλούς νησιού, μιας ασφαλούς χώρας, στην οποία και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς και το βασικότερο, αυτοί που θα τους φιλοξενήσουν θα πρέπει να είναι επίσης ασφαλείς. Οτιδήποτε άλλο δημιουργεί πρόβλημα στην προοπτική του τουρισμού μας.

Χαρδαλιάς: Χτίζουμε τείχος ανοσίας

Η παράκληση, λοιπόν, είναι να εμπιστευτούμε την επιστήμη, να βρεθούμε όλοι εδώ, να χτίσουμε το τείχος ανοσίας και εδώ στην Κέρκυρα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε σιγά σιγά στην κανονικότητά μας».

Ο κ. Χαρδαλιάς ευχαρίστησε για άλλη μια φορά το υπουργείο Υγείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις και τόνισε ότι «αυτή η προσπάθεια με τα mega εμβολιαστικά κέντρα είναι μια προσπάθεια που ξεκίνησε στην αρχή δειλά κι έχει κορυφωθεί σε κάθε επίπεδο».

Είναι το έβδομο mega εμβολιαστικό κέντρο, το οποίο δίνουμε στους πολίτες για να βοηθήσουμε στην προσπάθεια που κάνει το υπουργείο Υγείας με την επιχείρηση «Ελευθερία».

Σε συνεργασία με τους γιατρούς των Υγειονομικών Περιφερειών και με το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, την εξαιρετικά καλή εικόνα που έχουμε και στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα θα τη δούμε κι εδώ στην Κέρκυρα.

Ευχαριστούμε ακόμη τους τοπικούς φορείς, την Περιφέρεια, το Δήμο, τον Βουλευτή του νησιού κ. Γκίκα, διότι σε όλη αυτή την προσπάθεια, όλοι ενώνουμε δυνάμεις, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», υπογράμμισε.

Χαρδαλιάς: Ολέθριοι οι συνωστισμοί  

«Αυτό που προέχει είναι βήμα – βήμα να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας. Για να γίνει αυτό δύο πράγματα χρειάζεται, να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα από τους εμβολιασμούς και κάνω έκκληση, παράκληση – κρατάτε τα μέτρα.

Δεν έχει τελειώσει τίποτα και θα είναι ολέθριο να έχουμε υπερτοπικές συρροές, πόσω μάλλον σε νησιά, πόσω μάλλον σε τουριστικούς προορισμούς. Τίποτα δεν έχει τελειώσει, φοράμε τις μάσκες, κρατάμε τις αποστάσεις, αποφεύγουμε παράλογους συγχρωτισμούς, κι αυτό είναι μία σύσταση, μία παράκληση προς όλους. Όλοι πρέπει να δώσουμε το καλό παράδειγμα.

Από Δευτέρα, άλλη μία σύγχρονη δομή, με σεβασμό στον πολίτη παραδίδεται στους πολίτες και στους κατοίκους της Κέρκυρας», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Έρχεται ο νέος επιδημιολογικός χάρτης

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι με τον νέο επιδημιολογικό χάρτη που θα είναι διαθέσιμος από τη Δευτέρα, 31 Μαΐου, όλοι θα έχουν πρόσβαση στα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής τους, καθώς «πρέπει να είναι σαφές σε όλους μας ότι ο καθένας από εμάς κρατά τις τύχες του στα χέρια του», υπογραμμίζοντας ότι εφόσον χρειαστεί, θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα σε περιοχές εφόσον σημειωθεί έξαρση κρουσμάτων.

Επιπλέον, σημείωσε ότι την ίδια αξιόπιστη πληροφόρηση για την επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής έχουν και οι επισκέπτες της χώρας μας και συνεπώς «είναι στο χέρι του καθενός από εμάς, τηρώντας τα μέτρα και συμβάλλοντας στο τείχος ανοσίας με τον εμβολιασμό» να συμβάλλει επίσης στην καλή πορεία του τουρισμού μας φέτος το καλοκαίρι.

Τέλος, υπογράμμισε ότι «είμαστε σε ένα κομβικό σημείο όπου δεν πρέπει να κάνουμε κανένα πισωγύρισμα. Αν ο καθένας από εμάς τηρήσει τα μέτρα και με σύμμαχο το τείχος ανοσίας, θα τα καταφέρουμε».

Κατά την επίσκεψή του, τον Νίκο Χαρδαλιά συνόδευαν ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η Δήμαρχος Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου, καθώς και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Καρβέλης.

Ο υφυπουργός είχε επίσης ολιγόλεπτη συνάντηση με στελέχη του Πυροσβεστικού κλιμακίου του αεροδρομίου Κέρκυρας, με τα οποία συζήτησε τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Δραματική έκκληση Χαρδαλιά: Είμαστε σε κομβικό σημείο – Θα είναι ολέθριο το πισωγύρισμα – Δεν απέκλεισε νέα μέτρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Ανδρεας Μορφοπουλος

Σχετικές αναρτήσεις

Lockdown στο Μοναστήρι της Επάνω Χρέπας στην Τρίπολη λόγω κρουσμάτων

admin

«Σαρώνει» ο κορονοϊός τον Οκτώβριο – Πάνω από 41.000 νέα κρούσματα και 578 νεκροί – «Θερίζει» νέους ανεμβολίαστους

admin

Η μπομπονιέρα της μικρής Λυδίας και η αντίδραση του δολοφόνου πατέρα (video)

admin
EnglishGermanGreek