Image default
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δ.Τζανακόπουλος: «Η κυβέρνηση αδυνατεί να πραγματοποιήσει μία συγκεκριμένη στρατηγική στην εξωτερική πολιτική»

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για ακόμη μία φορά στάθηκε στην εξωτερική πολιτική που πραγματοποιεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Απέδωσε την αδυναμία αυτή «στις συνθήκες εσωκομματικής πίεσης εντός της ΝΔ, όπου υπάρχουν δύο και τρεις γραμμές». «Ο κ. Μητσοτάκης αντιπολιτευτικά επέλεξε να εκμεταλλευτεί ένα κύμα που δημιουργήθηκε στους κόλπους της σκληρής δεξιάς και άκρας δεξιάς, το αξιοποίησε για να εκλεγεί πρωθυπουργός, και σήμερα βιώνει την αντίθεση μεταξύ της αντιπολιτευτικής του στάσης, κυρίως επί της Συμφωνίας των Πρεσπών, και των ειδικών εσωκομματικών ισορροπιών και συσχετισμών, που αυτή του η ίδια η τακτική ενδυνάμωσε», δήλωσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος επέκρινε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι «πέρα από εξάρσεις ρητορικού χαρακτήρα, δεν έχει τη στρατηγική και τη διάθεση να μπει σε μια διαδικασία επίλυσης προβλημάτων, με παράλληλη πίεση προς την Τουρκία, ώστε η τελευταία να αποδεχθεί πως όσο δεν οδηγούμαστε σε συμφωνία θα πρέπει να γίνει δεχτή η προσφυγή στη Χάγη για το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ».

Ακόμη, σχολίασε: «Οι επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων δεν είναι ποτέ ιδιωτικές, και γι’ αυτό στο πλαίσιο τους γίνονται δημόσιες δηλώσεις. Το 2017 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχαν επιχειρήσει να βαφτίσουν… το κρέας, ψάρι, όταν τότε ο Ερντογάν επισκέφθηκε τη Θράκη, καθώς έτσι προετοιμάζονται σωστά και στη βάση του διπλωματικού πρωτοκόλλου οι επισκέψεις».

Στο μεταξύ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου μπροστά στο ενδεχόμενο «να ξαναμπούμε σε νέο κύκλο λιτότητας και ύφεσης καταστροφικό για την ελληνική οικονομία και κοινωνία», αφού «για τη στρατηγική αντιμετώπιση της πανδημίας η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα».

«Οι εμβολιασμοί καθυστερούν και η κυβέρνηση εξακολουθεί μας να κοροϊδεύει, μετρώντας διπλές τις δόσεις συγκεκριμένων ατόμων. Μόλις το 15% του πληθυσμού έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των εμβολίων. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας για τη συλλογική ανοσία. Όσο για το άνοιγμα του τουρισμού, δεν είμαστε προετοιμασμένοι. Η ΝΔ συνεχίζει να αντιμετωπίζει την κατάσταση με αδράνεια και στη λογική ‘βλέποντας και κάνοντας’. Στο μεταξύ, τα προβλήματα στην οικονομία βαθαίνουν. Νέα έρευνα της ΕΚΤ έδειξε ότι το 20% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων κινδυνεύουν να κλείσουν, όσο η κυβέρνηση επιδιώκει να προχωρήσει τη διαδικασία των πλειστηριασμών», υπογράμμισε.

Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επεσήμανε: «Στη χώρα μας εφαρμόστηκε το πιο παρατεταμένο και αποτυχημένο lockdown. Ξεκινήσαμε με 1.000 κρούσματα την ημέρα και σήμερα βρισκόμαστε στα 1.500 κρούσματα. Από τα μέσα Απριλίου μέχρι μέσα Μαΐου είναι 2.000 νεκροί. Όσο κι αν κυριαρχεί ένα αίσθημα ανακούφισης η πανδημία εξακολουθεί να θερίζει».

Τέλος, σχετικά με την «έξαρση του πολέμου των μαφιών που έχει ξεσπάσει εδώ και δύο χρόνια», όπως είπε, «το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν έχει προετοιμάσει τους αναγκαίους αστυνομικούς μηχανισμούς για να μπει τέλος σε αυτή την κατάσταση». «Η αστυνομία χρησιμοποιείται ως μηχανισμός κατασταλτικού χαρακτήρα απέναντι σε διεκδικήσεις, όπως για τις αλλαγές στην εκπαίδευση, αλλά και στο περιστατικό με το θέατρο εμπρός, ενώ ο πόλεμος της μαφίας μαίνεται. Η κυβέρνηση απευθύνεται σε ακροατήριο της σκληρής δεξιάς και άκρα δεξιάς», κατέληξε.


Μετάβαση στην Πηγή
Author:

Σχετικές αναρτήσεις

Κορωνοϊός: Στα 2978 τα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα – Σημειώθηκαν 22 θάνατοι

admin

Ληστεία στη Μητροπόλεως – Βίντεο: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τρέχουν να συλλάβουν τον 33χρονο αντιεξουσιαστή

admin

Σ.Μπένος: «Όσο θα είμαι εγώ στην Β.Εύβοια δεν θα τοποθετηθεί καμία ανεμογεννήτρια»

admin
EnglishGermanGreek