Image default
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο 100% η θνησιμότητα στην ΜΕΘ Αγρινίου – Μπαίνει ασθενής και δεν… ξαναβγαίνει

Μία “ανάσα” από το 100% φέρεται να βρίσκεται το ποσοστό θνητότητας από κορωνοϊό, στη ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου Αγρινίου.

Την παραπάνω πληροφορία, διαψεύδει, με ανακοίνωσή της η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, η οποία ωστόσο τονίζει ότι η θνητότητα στη ΜΕΘ COVID είναι πολύ υψηλή.

Ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται πως «στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιούν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας και του ΟΔΙΠΥ στα Νοσοκομεία όλης της χώρας, διαπιστώθηκε αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ-COVID του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου», ενώ ξεκαθαρίζεται πως «σε καμία περίπτωση δεν είναι 100% όπως εσφαλμένα αναφέρεται σε δημοσιεύματα».

Ωστόσο, από την ανακοίνωση προκύπτει ακόμα ένα ζήτημα, αυτό που θέλει τον διοικητή του ΓΝ Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη να μην παρέχει -μέχρι στιγμής- τις απαραίτητες διευκρινίσεις που του ζητήθηκαν από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η διοίκηση του νοσοκομείου, για το υψηλό ποσοστό θνητότητας που έχει διαπιστωθεί.

Όπως υποστηρίζει η 6η ΥΠΕ, από τον κ. Τσώλη ζητήθηκε να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Γιατί το ΓΝ Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ-COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας;
2. Έθεσε το θέμα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου;
3. Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;

Ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο διοικητής του νοσοκομείου δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο που του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης.

Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας διερευνούν ήδη μέσω των αρμόδιων κλιμακίων τις όποιες διοικητικές παραλείψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον περασμένο Μάρτιο που η ΜΕΘ δυναμικότητας 5 κλινών του γενικού νοσοκομείου Αγρινίου μετατράπηκε σε ΜΕΘ covid, έχουν καταλήξει περίπου 20 άνθρωποι.

Συνολικά, οι ασθενείς με λοίμωξη covid που κατέληξαν στο ίδιο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού αγγίζουν τους 100.

Το υψηλό ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ covid του νοσοκομείου Αγρινίου διαπιστώθηκε στο πλαίσιο τακτικού ελέγχου κλιμακίου του υπουργείου Yγείας με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα, κ. Ιωάννη Κωτσιοπουλο. Συγκεκριμένα, ζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν στοιχεία για τους νοσηλευόμενους και όσους έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομεία της δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Οι αριθμοί ήταν απογοητευτικοί σε ότι αφορά τα εξιτήρια ασθενών από τη ΜΕΘ του συγκεκριμένου νοσοκομείου, καθώς η θνητότητα απέχει πολύ από το 50-60% που έχει διαπιστωθεί στους βαρέως νοσούντες λόγω κορωνοϊου στις Μονάδες.

Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν πως η νοσηλεία ενός ασθενή είναι μια σύνθετη διαδικασία και δεν μπορεί να εστιάζεται μόνο στη ΜΕΘ.


Μετάβαση στην Πηγή
Author:

Σχετικές αναρτήσεις

Καβάλα: Ο δράστης έστειλε SMS από το κινητό της γυναίκας του, αφού τη δολοφόνησε

admin

Γιορτή της μητέρας και Κυριακή με ανοικτά καταστήματα – Τι ώρα κλείνουν

admin

Καλώς ήρθατε στην Athens International Jewellery Show 2022

admin

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδοχή Αποχώρηση

Πολιτική Απορρήτου & Cookies
EnglishGermanGreek
elGreek