ΒΙΝΤΕΟ

Αργολίδα: Όταν οι μαθητές μαθαίνουν δημιουργώντας

Νίκος Γαλάνης

Ο Νίκος Γαλάνης είναι ένας νέος εκπαιδευτικός στο δημοτικό σχολείο στο Τολό της Αργολίδας. Αναδείχθηκε ανάμεσα στους 100 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου από τα AKS Education Awards το 2021.

Το δημοτικό σχολείο όπου υπηρετεί δημιουργείται ένα «διαπολιτισμικό κοκτέιλ» καθώς συνυπάρχουν παιδιά από το τουριστικό Τολό, από την αγροτική Ασίνη και προσφυγόπουλα από την Ουκρανία. Παράλληλα, ο ίδιος έχει ξεκινήσει έναν κύκλο σεμιναρίων και ασχολείται με τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους με τους μαθητές, με την πιο πρόσφατη να αφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή.

Η ταινία με τίτλο «Νόστος και Άλγος» έρχεται να προστεθεί στις ταινίες μικρού μήκους που δημιουργεί κάθε χρόνο ο δάσκαλος Νικόλαος Γαλάνης με τους μαθητές του. Πρωταγωνιστεί η Κατερίνα Παπαϊωάννου, μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου, συμβολίζοντας τη θλίψη, τον πόνο του ξεριζωμού. Το τραγούδι «Θα βρεθούμε ξανά» (στίχοι: Τάσος Σαμαρτζής, μουσική: Νότης Μαυρουδής) ερμηνεύει τμήμα της χορωδίας ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεοδόση Αντωνιάδη. Χορεύει ο Σπύρος Σαρρής και η Ζωή Βαθάκου από τον Χορευτικό Όμιλο Σκάλας Λακωνίας, που έδωσαν τον νοσταλγικό τόνο, χορεύοντας τόσο αρχοντικά και αρμονικά, θυμίζοντας τις όμορφες, ειρηνικές εποχές της Σμύρνης.

Αυτό που κέρδισε, βέβαια, την κριτική επιτροπή των AKS Education Awards ήταν οι ταινίες μικρού μήκους που έκανε ο κ. Γαλάνης με τους μαθητές του, οι οποίες έχουν όλες τους κοινωνικά μηνύματα. Mάλιστα, η ταινία για την ισότητα των φύλων βραβεύθηκε το 2020 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του ΟΗΕ.

www.ertnews.gr


Μετάβαση στην Πηγή
Author: ERTNEWSΒασίλης Καραμπάσης

You may also like

More in:ΒΙΝΤΕΟ

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *