Αυλαία για 10+2 παιδικές παραστάσεις -Από βρέφη μέχρι και για εφήβους
Θέατρο για όλους, για θεατές λίγων μηνών στην αγκαλιά, μέχρι όσο βαστά ο καθένας. Αυτό είναι το παιδικό θέατρο: «ξυπνά» αισθήσεις, συναισθήματα, περνά μηνύματα, γίνεται αφορμή για συζήτηση.
Οι παιδικές παραστάσεις ανοίγουν αυλαία και περιμένουν μικρούς και μεγάλους. Το Σαββατοκύριακο μόλις αρχίζει.
Αύριο Σάββατο το αριστούργημα του Βίκτορος Ουγκό «Οι άθλιοι» ζωντανεύει στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», πολυαναμενόμενο θέαμα για μικρούς και μεγάλους.
Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Βίκτορος Ουγκό «Οι άθλιοι». Μετά την τεράστια επιτυχία «Όλιβερ Τουίστ», του Καρόλου Ντίκενς, τη σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή του δημοφιλούς αριστουργήματος του 19ου αιώνα υπογράφει η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, μαζί με έναν θίασο 22 καταξιωμένων και ταλαντούχων ηθοποιών.
Μέσα από τις ζωές των ηρώων του έργου και τη ζωή του κεντρικού ήρωα Γιάννη Αγιάννη, ο Βίκτορ Ουγκό αποκαλύπτει με έναν μοναδικό τρόπο την αγωνιώδη πορεία του ανθρώπου από το σκοτάδι στο φως. Γράφει στις σελίδες του: «Να αγαπάς. Είναι αρκετό. Μην αναζητάς τίποτε άλλο. Δεν υπάρχει άλλο μαργαριτάρι να βρεθεί στα κατάβαθα της ζωής». Το βιβλίο κυκλοφορεί από πολλές εκδόσεις σε διασκευές, ειδικά επιμελημένες για παιδιά και εφήβους. Το έργο έχει μεταφραστεί σε σχεδόν όλες τις γλώσσες, καθώς επίσης έχει μεταφερθεί πολλές φορές στον κινηματογράφο και έχει δει το φως θεατρικών σκηνών σε όλον τον κόσμο, με αποκορύφωμα την παράσταση του Λονδίνου που παρουσιάζεται τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Η Μαρία Φιλίππου υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια, η Χριστίνα Φωτεινάκη τις χορογραφίες, η Μελίνα Μάσχα τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, ο Γιάννης Οικονόμου την πρωτότυπη μουσική και τα live τραγούδια σε στίχους Μαγδαληνής Παλιούρα, η Βικτωρία Βελοπούλου το video art και ο Ραφαέλ Αριστοτέλους τη μουσική διδασκαλία. Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου είναι η Κατερίνα Σβορόνου, βοηθός χορογράφου η Δέσποινα Τριάντου και μακιγιέζ η Ράνια Γιαννάκη.
Γιάννης-Αγιάννης ο Ιβάν Σβιτάιλο. Ιαβέρης ο Μιχάλης Μαρκάτης. Πρωταγωνιστούν: Νίκη Παλληκαράκη, Ορέστης Τρίκας, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Ελευθερία Πάλλα, Φιλίππα Κουτούπα, Ραφαέλ Αριστοτέλους, Ειρήνη Αγγελοπούλου, Βασιλική Ανδρίτσου και ο Τάσος Χαλκιάς.
Μαζί τους οι ηθοποιοί: Ελίνα Γιαννάκη, Παναγιώτης Δελαβίνιας, Στεφανία Δράκου, Νικόλας Καλιδώνης, Στέφανος Καλτσής, Δημήτρης Μπαμπανιώτης, Ρίνο Τζάνι, Τζούλι Τσόλκα, Κωνσταντίνος Τσουμπάρης, Γιώργος Τσουρουνάκης, Γιάννης Φιλίππου
Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς, η μουσικοθεατρική παράσταση «Ροβινσώνας Κρούσος», σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 4 Νοεμβρίου. Μια θεατρική υπερπαραγωγή για όλη την οικογένεια, εμπνευσμένη από το ομώνυμο πολυαγαπημένο μυθιστόρημα μικρών και μεγάλων του Ντάνιελ Ντεφόε που εξιστορεί τις περιπέτειες του διάσημου ναυαγού, ο οποίος με την ευφυΐα, την εφευρετικότητα και την ψυχική του δύναμη κατάφερε να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες και να μας διδάξει την αγάπη για τη ζωή και τη σημασία της φιλίας.
Η εξαιρετική διασκευή του έργου με ευαισθησία και χιούμορ, σε σημερινό λόγο, είναι του Γιώργου Γαλίτη. Η ορχήστρα επί σκηνής, με πιάνο, κιθάρα, μπάσο και καταιγιστικά ντραμς, παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις του Μηνά Ι. Aλεξιάδη, ενώ ένας εκλεκτός, πολυμελής θίασος ερμηνεύει, τραγουδά και χορεύει, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους. Τα ευρηματικά σκηνικά και τα φαντασμαγορικά κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι χορογραφίες, οι φωτισμοί, ο σχεδιασμός ήχου και οι εντυπωσιακές προβολές ολοκληρώνουν αυτή την ξεχωριστή θεατρική εμπειρία.
Ο Ροβινσώνας αγαπάει τις εξερευνήσεις και αναζητεί την περιπέτεια. Σαλπάρει με ένα καράβι και υπόσχεται στην αγαπημένη του Φίνα να επιστρέψει γρήγορα. Όμως, στο ταξίδι ναυαγεί σε ένα ερημονήσι. Ολομόναχος στην αρχή, με μοναδικά εφόδια τις γνώσεις και την εφευρετικότητά του, θα αποκτήσει στη συνέχεια συντροφιά τον πιστό Παρασκευά και έναν φλύαρο παπαγάλο. Οι περιπέτειες διαδέχονται η μία την άλλη, αλλά ο Ροβινσώνας καταφέρνει να επιβιώσει σε αυτόν τον άγνωστο εξωτικό τόπο και να αντιμετωπίσει άγριους κανίβαλους και τρομερούς κουρσάρους, διατηρώντας πάντα άσβεστη τη φλόγα της ελπίδας ότι κάποια στιγμή, κάποτε, θα επιστρέψει στο πατρικό του και στην αγαπημένη του.
Το έργο είναι ένας «οδηγός επιβίωσης» για όλους, με ιδιαίτερες παιδαγωγικές αξίες για τους μικρούς μας θεατές.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Νικόλας Αλεξίου, Έλενα Βακάλη, Φάνος Θεοφάνους, Βασίλης Παναγιωτίδης, Χάρης Παπαδόπουλος, Μάρθα Τομπουλίδου, Δημήτρης Τσολάκης, Μαρία Ελένη Λιακοπούλου, Βασίλης Ψυλλάς. Και οι μουσικοί (επί σκηνής): Απόστολος Καλτσάς, Σπύρος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Παπαλάμπρου, Άλκηστις Ραυτοπούλου.
Η αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων, η παράσταση φαινόμενο «Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος με τα συνεχή sold out, ζωντανεύει για 5η χρονιά στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης».
Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος θα ζωντανέψει το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, σε θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου, σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραχου και καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου.
«Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλάει για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων. Με αγνά υλικά -ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα- η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί μια χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του Ραφτάκου που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του.
Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.
Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου. Θεατρική διασκευή-στίχοι τραγουδιών: Τίνα Γιωτοπούλου. Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας. Καλλιτεχνική επιμέλεια, επιμέλεια κειμένου, βοηθός σκηνοθέτη: Χρύσα Διαμαντοπούλου. Πρωτότυπη μουσική: Νίκος Πλατύραχος. Εικαστική επιμέλεια-ενδυματολόγος: Γεωργία Μπούρδα. Επιμέλεια κίνησης: Άννα Ανουσάκη. Ηθοποιοί: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος
Η Ανδρομάχη Χρυσομάλη, σκηνοθέτις και θεατρολόγος, μετά τη μεγάλη επιτυχία που έκανε με τη θρυλική πλέον παράσταση του εμβληματικού έργου της Άλκης Ζέη «Το καπλάνι της βιτρίνας», γνωρίζοντας τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, με περισσότερους από 100.000 θεατές, συγκινώντας παιδιά, δασκάλους και κοινό, επιστρέφει ξανά από τις 23 Οκτωβρίου στο Θέατρο Βρετάνια με ένα άλλο σημαντικό έργο της Παιδικής Λογοτεχνίας, «Τα Ξύλινα σπαθιά», του Παντελή Καλιότσου, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο. Ένα βαθιά επίκαιρο αντιπολεμικό έργο που αναδεικνύει την αλληλεγγύη, την αγάπη και την ειρήνη.
Στο χωριό Μανωλίτσα, λίγο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ακόμη οι μνήμες είναι νωπές, ένας πονηρός έμπορος παιχνιδιών αποφασίζει να αλλάξει τη βιτρίνα του μαγαζιού του και να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά παιχνίδια με κάθε λογής πολεμικά, γοητεύοντας όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και τον δάσκαλο, ξεσηκώνοντάς τα και παρασύροντάς τα σε ένα ξέφρενο πολεμικό παιχνίδι με σκοπό την αύξηση του κέρδους του. Οι μαθητές καταστρώνουν σχέδια στα διαλείμματα του σχολείου για να κατατροπώσουν τον «εχθρό», χωρίζονται σε ομάδες και αρχίζει η δράση. Τι θα γίνει όμως όταν τα παιδιά θα έρθουν αντιμέτωπα με τις συνέπειες του «πολέμου»;
Ο συγγραφέας, με το ιδιαίτερο χιούμορ του, την αμεσότητα, την ειλικρίνεια και την ευρηματικότητά του, μέσα από ένα ατέλειωτο παιχνίδι, αγγίζει με την τρυφεράδα του, τις καρδιές των παιδιών, τα συγκινεί και τα εμπνέει απέναντι στο πανανθρώπινο πρόβλημα του πολέμου και τα βοηθάει να αντιληφθούν πως κανένας πόλεμος δεν είναι καλός, ακόμα και αυτός που παίζεται με ξύλινα σπαθιά.
Η παράσταση είναι μια υπερπαραγωγή της εταιρείας Όψεις Θεάτρου, με 11 ταλαντούχους ηθοποιούς και καταξιωμένους συντελεστές, με τις εντυπωσιακές video προβολές και 3D animation, φιλοτεχνημένες από τον Γιάννη Ντουσιόπουλο, αναπαριστώντας τους πολλαπλούς σκηνικούς χώρους. Με αριστοτεχνικά σκηνικά, κατασκευασμένα από τον σκηνογράφο Αριστοτέλη Καρανάνο και υπέροχα κοστούμια από την Αλεξάνδρα Σιάφκου, με τις εξαίσιες μουσικές του Μιχάλη Αβραμίδη, που θα μας μεταφέρουν στη Μανωλίτσα, και κυρίως θα μας ταξιδέψουν στη παιδική μας ηλικία, εκεί όπου η αθωότητα, το παιχνίδι και το νοιάξιμο για τους γύρω μας ήταν η μόνη ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς πολέμους. Μια παράσταση με πολλή δράση, παιχνίδι, χιούμορ, συναίσθημα, μουσική, όμορφες εικόνες, σημαντικά νοήματα και κοινωνικά μηνύματα.
Παίζουν: Τάκης Βαμβακίδης, Μάκης Πατέλης, Θωμάς Χαβιανίδης, Παναγιώτης Λέκκας, Γιάννης Τσαλίδης, Μαρία Κοκκινίδου, Ανούς Μπογοσιάν, Θάνος Δεσποτόπουλος, Σπύρος Σιδέρης, Ηλίας Τσούμπελης, Βασίλης Πέτρου
Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν παρουσιάζει από 22 Οκτωβρίου το νέο ελληνικό έργο για παιδιά «Η ιστορία του σπασμένου καθρέφτη» του Ανδρέα Φλουράκη.
Ο βραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Ανδρέας Φλουράκης, μετά τη μεγάλη επιτυχία του στην Παιδική Σκηνή της Φρυνίχου «Ο Ρομπέν των Δασών» (2017), επιστρέφει με ένα έργο που έγραψε ειδικά για το Θέατρο Τέχνης και που είναι ελεύθερα εμπνευσμένο από τη «Βασίλισσα του Χιονιού» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Πρόκειται για μια συναρπαστική παραμυθένια περιπέτεια που με σύγχρονη γλώσσα και αναφορές, γρήγορους ρυθμούς, χιούμορ και φαντασία, επιθυμεί να μιλήσει στις καρδιές των παιδιών τόσο για τις διαχρονικές αξίες της αγάπης και της φιλίας, όσο και για φλέγοντα περιβαλλοντικά αλλά και κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν σήμερα.
Ο παράσταση ανεβαίνει με μια ομάδα που προέρχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Ο Τάσος Πυργιέρης, απόφοιτος επίσης της Σχολής, σκηνοθετεί πρώτη φορά στην Παιδική Σκηνή μια ταλαντούχα εννεαμελή ομάδα ηθοποιών που με φαντασία ερμηνεύουν ρόλους ανθρώπων και ζώων, χορεύουν, παίζουν και τραγουδούν ζωντανά σε πρωτότυπη μουσική του Παναγιώτη Μανουηλίδη (Panú).
Στην παράσταση, που μιλάει με έξυπνο τρόπο στα παιδιά για τη δύναμη της αγάπης που αξίζει να έχουμε τόσο ο ένας για τον άλλον όσο και όλοι και όλες μαζί για τον πλανήτη που μας φιλοξενεί, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι φτιαγμένα κατά το 85% από ανακυκλώσιμα υλικά. Παίζουν οι: Ρένα Κυπριώτη, Λευτέρης Βασιλάκης, Μαριλένα Μόσχου, Χρήστος Σταθούσης, Αναστασία Βλυσίδου, Ελένη Γεώργα, Καρολίνα Σακελλαρίου, Ανδρέας Καρτσάτος, Μάριος Αλεξανδρής.
Η Μικρή Πόρτα παρουσιάζει φέτος μια μεγάλη και εντυπωσιακή παραγωγή για όλη την οικογένεια! Ο Θωμάς Μοσχόπουλος επανέρχεται στο αγαπημένο μυθιστόρημα του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον «Το νησί των θησαυρών», που πριν μερικά χρόνια ανέβηκε με τεράστια επιτυχία για δύο συνεχόμενες χρονιές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αυτή τη φορά θα δούμε μια εντελώς νέα βερσιόν, με πολλά και θεαματικά κοστούμια και σκηνικά και έναν θίασο- ορχήστρα 10 ηθοποιών που ερμηνεύει ζωντανά την ξεσηκωτική μουσική του έργου.
Το «Νησί των θησαυρών» είναι ένα από τα πιο αγαπημένα έργα της κλασικής λογοτεχνίας. Πρόκειται για το βιβλίο που θεμελίωσε την «Πειρατική μυθολογία» η οποία συνεχίζει σχεδόν ενάμιση αιώνα μετά να ερεθίζει το φαντασιακό ολόκληρου του πλανήτη. Πρωτοεκδόθηκε το 1883 και πρόκειται για μια συναρπαστική περιπέτεια με πειρατές, πλοία, χάρτες, μυστικά, ανταρσίες, συμπλοκές και πολλές ανατροπές, που πολύ συχνά χαρακτηρίζεται -και δικαίως- ως ιστορία ενηλικίωσης με άφθονες και πολυεπίπεδες ερμηνευτικές προεκτάσεις. Κεντρικός ήρωας ο νεαρός Τζιμ, ο οποίος ανακαλύπτει τυχαία ένα χάρτη ο οποίος δείχνει τον δρόμο για τον μεγάλο θησαυρό του θρυλικού πειρατή Κάπτεν Φλιντ, σε ένα μακρινό νησί. Ο Τζιμ μπλέκει με παρέες «καλών» αλλά και «κακών παιδιών» που εποφθαλμιούν τα πλούτη που αποκαλύπτει ο χάρτης και βρίσκεται εν τέλει να σαλπάρει σε ένα εξωφρενικό ταξίδι όπου πέρα από νέοι τόποι θα του αποκαλυφθούν και νέοι τρόποι να ερμηνεύει τους ανθρώπους και τα κίνητρά τους. Μαζί με τις συναρπαστικές περιπέτειές του Τζιμ, που παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε ένα πανόραμα ιδιαίτερων χαρακτήρων που φωτίζονται με ανατρεπτικό τρόπο σε μια σειρά αποχρώσεων που κινούνται μεταξύ θρίλερ, περιπέτειας και τρελής κωμωδίας. Μέσα από τις δοκιμασίες του Τζιμ, των φίλων και των αντιπάλων του, μικροί και μεγάλοι θα ανακαλύψουν πως τελικά τα όρια μεταξύ καλού και κακού δεν είναι πάντα τόσο ευδιάκριτα, τα ωραία λόγια και οι υποσχέσεις δεν είναι πάντα και τόσο ειλικρινή, ενώ ο πραγματικός θησαυρός δεν βρίσκεται στα πλούτη, αλλά στην ίδια τη ζωή και τις εμπειρίες που αυτή προσφέρει.
Κεντρικό σημείο της παράστασης είναι η μουσική του Κορνήλιου Σελαμσή, βασισμένη σε ναυτικούς σκοπούς και πειρατικά τραγούδια του 17ου και του 18ου αιώνα, σε νέες ενορχηστρώσεις και επεξεργασία. Οι ηθοποιοί ερμηνεύουν τη μουσική και τα τραγούδια (σε στίχους Θωμά Μοσχόπουλου), παίζοντας κιθάρα, μπάντζο, μαντολίνο, φλάουτο, κλαρινέτο, σαξόφωνο, κόντρα μπάσο, κρουστά, βιολί, ακορντεόν και πιάνο.
Η παράσταση απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και είναι κατάλληλη για παιδιά από 5 ετών. Παίζουν (αλφαβητικά): Αλέξανδρος Γιαγκούσης, Στέλιος Θεοδώρου, Θεοφάνης Κοσμάς, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Γιάννης Λατουσάκης, Δημήτρης Μήτρου, Μαρί Σουζάν Μουζέλα, Ιωάννης Μπάστας, Τάσος Ροδοβίτης, Γιώργος Φασουλάς. Understudy: Πέτρος Δημοτάκης. Συμμετέχει ο Λευτέρης Δούρος.
Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο ΔΙΑΝΑ κάθε Κυριακή στις 11:30, με το έργο του Ιούλιου Βέρν που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε πρωτότυπη μουσική και στίχους ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ.
Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής, οι οποίοι μετά τη θεατρική παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά θα δοκιμαστούν σε νέες περιπέτειες.
Ο Γιάννης Παπαθανασίου μετά από την παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά επιστρέφει και σκηνοθετεί το κλασικό αριστούργημα του Ιούλιου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 ημέρες» σε μια ευφάνταστη διασκευή, που μας μεταφέρει τις αξίες της πίστης, της επιμονής, της δύναμη της θέλησης, της φιλίας, της ομαδικότητας και μας θυμίζει, ότι πλούσιος τελικά είναι εκείνος που έχει ζήσει εμπειρίες, έχει ταξιδέψει και έχει καταφέρει να αγαπηθεί και να αγαπήσει.
Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι ότι παρουσιάζεται σε παιδική σκηνή η πρωτοποριακή και φαντασμαγορική τεχνοτροπία 3D mapping projection, η οποία σχεδιάστηκε, ειδικά και αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου έργου, ούτως ώστε οι θεατές να βιώνουν μια ανεπανάληπτη, αξέχαστη αισθητική εμπειρία!
Ο αριστοκράτης, ιδιόρρυθμος και γεμάτος φαεινές ιδέες Φιλέας Φογκ, στοιχηματίζει ολόκληρη την περιουσία του, ότι μπορεί να πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες. Σε μια εποχή όπου δεν υπήρχαν αεροπλάνα και τα ταχύτερα μέσα μεταφοράς ήταν το ατμόπλοιο και το τρένο. Παρέα με τον πιστό του ακόλουθο, το Γάλλο Πασπαρτού, ξεκινούν μια περιπέτεια με αντίπαλό τους το χρόνο, τα απρόοπτα εμπόδια, αλλά και τον επιθεωρητή Φιξ, που γίνεται η σκιά τους, καθώς τον θεωρεί το βασικό ύποπτο για τη μεγάλη ληστεία της τράπεζας του Λονδίνου. Σταθμός σε αυτό το συναρπαστικό του ταξίδι, θα είναι η συνάντησή του με την Ινδή πριγκίπισσα Αούντα.
Το άρθρο Αυλαία για 10+2 παιδικές παραστάσεις -Από βρέφη μέχρι και για εφήβους εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.
Μετάβαση στην Πηγή
Author: Γεωργία Ζιαγάκη