Image default
COVID - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

«Χρυσές» μπίζνες πίσω από την παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό: Κέρδη 118 εκατ. δολαρίων τέσσερις ΜΚΟ!

Τέσσερις μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που αναδείχθηκαν στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού αξιοποιώντας τη διάδοση ιατρικής παραπληροφόρησης κέρδισαν συλλογικά περισσότερα από 118 εκατομμύρια δολάρια μεταξύ 2020 και 2022, επιτρέποντας στους οργανισμούς να εμβαθύνουν την επιρροή τους σε πολιτείες, δικαστικές αίθουσες και κοινότητες σε όλη τη χώρα, δείχνει η ανάλυση των φορολογικών στοιχείων από την Washington Post.

Η Children’s Health Defense , μια ομάδα κατά των εμβολίων που ιδρύθηκε από τον Robert F. Kennedy Jr. , έλαβε 23,5 εκατομμύρια δολάρια σε συνεισφορές, επιχορηγήσεις και άλλα έσοδα μόνο το 2022 – οκτώ φορές περισσότερα από όσα συγκέντρωσε το έτος πριν από την έναρξη της πανδημίας. Μια άλλη ομάδα κατά των εμβολίων, το Informed Consent Action Network , σχεδόν τετραπλασίασε τα έσοδά της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σε περίπου 13,4 εκατομμύρια δολάρια το 2022.

Δύο άλλες ομάδες, η Front Line Covid-19 Critical Care Alliance και η America’s Frontline Doctors, από 1 εκατομμύριο δολάρια που εισέπρατταν μαζί όταν σχηματίστηκαν το 2020, κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 21 εκατομμύρια δολάρια μαζί το 2022, σύμφωνα με τις τελευταίες φορολογικές.

Η ανάλυση των φορολογικών αρχείων από την «Washington Post» δείχνει ότι οι οργανώσεις αυτές χρησιμοποίησαν τα αυξημένα κέρδη τους για να επεκτείνουν την επιρροή τους, να χρηματοδοτήσουν αγωγές.

«Τα εμβόλια δεν ήταν ποτέ πιο ασφαλή από ό,τι είναι σήμερα», ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων περιγράφοντας την ασφάλεια των εμβολίων.

Η Front Line Covid-19 Critical Care Alliance και οι America’s Frontline Doctors προωθούν τα αντιπαρασιτικά ή κατά της ελονοσίας φάρμακα ως θεραπείες για τον Covid , πολύ καιρό αφότου οι ρυθμιστές και οι κλινικές δοκιμές διαπίστωσαν ότι τα φάρμακα είναι αναποτελεσματικά ή δυνητικά επιβλαβή. Οι επικεφαλής αυτών των ομάδων λένε ότι διαφωνούν με την ιατρική συναίνεση και υποστηρίζουν ότι η προώθηση εναλλακτικών θεραπειών για τον Covid και άλλες παθήσεις είναι ασφαλής.

Ο Άρθουρ Κάπλαν, επικεφαλής του τμήματος ιατρικής δεοντολογίας στην Ιατρική Σχολή Grossman του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι οι τέσσερις ΜΚΟ θέτουν σε κίνδυνο ζωές με τη διάδοση της παραπληροφόρησης.

«Όσο πλουσιότεροι γίνονται, τόσο χειρότερα για τους πολίτες γιατί, αναμφισβήτητα, εκτοξεύουν επικίνδυνες ανοησίες που σκοτώνουν ανθρώπους», τόνισε ο Καπλάν.

Ορισμένοι γιατροί ακολουθώντας την καθοδήγησή της Front Line Covid-19 Critical Care Alliance ή των America’s Frontline Doctors αντιμετώπισαν ακόμη και πειθαρχικές διώξεις επειδή έθεσαν σε κίνδυνο ζωές με τη διάδοση της παραπληροφόρησης. Τα φορολογικά έντυπα που κατέθεσαν αυτές οι ομάδες αποκαλύπτουν ότι τα κορυφαία στελέχη αυτών των οργανώσεων είδαν σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς τους, ενώ υπήρξε εμπλοκή σε ΜΜΕ και σε πολιτικές εκστρατείες με δωρεές χρημάτων.

Οι ειδικοί στη δημόσια υγεία, συμπεριλαμβανομένου του Άρθουρ Κάπλαν, ανησυχούν ότι το καλά χρηματοδοτούμενο κίνημα κατά της επιστήμης θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταστροφικές μακροπρόθεσμες συνέπειες για τη δημόσια υγεία, εάν οι παιδικές ασθένειες που κάποτε νικήθηκαν από τα εμβόλια επανέλθουν.

Το άρθρο «Χρυσές» μπίζνες πίσω από την παραπληροφόρηση για τον κορωνοϊό: Κέρδη 118 εκατ. δολαρίων τέσσερις ΜΚΟ! εμφανίστηκε πρώτα στο Ειδήσεις Τώρα – Europost.gr από το NewsRoom.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: NewsRoom

Σχετικές αναρτήσεις

Κορωνοϊός: Μελέτη σοκ δείχνει τις επιπτώσεις του εγκλεισμού δισεκατομμυρίων ανθρώπων-Μειώθηκε το μέσο προσδόκιμο ζωής κατά ενάμιση χρόνο παγκοσμίως!

admin

Έκθεση – σοκ: «Τα εμβόλια κατά της Covid-19 προκάλεσαν εκατομμύρια θανάτους και αναπηρίες και 147,8 δισ. δολάρια ζημιά!»

admin

Αδιανόητο: Τέλος οι ΜΕΘ Covid! – Θα βάζουν όλους τους ασθενείς μαζί στις Εντατικές!

admin
Translate »
×