Δ. Νατσιός για τις πυρκαγιές: Η Κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει σοβαρά και υπεύθυνα την επένδυση στην πρόληψη και όχι στην καταστολή

Στο θέμα των πυρκαγιών αναφέρθηκε με δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ, Δημήτρης Νατσιός. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με αγωνία παρακολουθούμε την καταστροφική πυρκαγιά στην Αχαΐα, αλλά και την εξέλιξη των πύρινων μετώπων σε Χίο, Ζάκυνθο, Πρέβεζα και Άρτα.
Ήδη θρηνούμε τον πρώτο νεκρό από φωτιά στο Κορωπί, αλλά και οι καταστροφές στις περιουσίες των πολιτών και στα εναπομείναντα δάση και καλλιέργειες είναι εξίσου τραγικές.
Ο πρωθυπουργός του “επιτελικού” κράτους, έχει επιστρέψει εκτάκτως από τις διακοπές του στα Χανιά και αναμένεται να κάνει δηλώσεις περίλυπος για τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής. Δεν θα απαντήσει όμως γιατί απέτυχε ο πολυδιαφημισμένος στρατηγικός σχεδιασμός του.
Εκτός εάν αυτός περιορίζεται στα αλλεπάλληλα μηνύματα εκκένωσης. Το “εκκενώστε” όμως είναι ομολογία αποτυχίας του Κράτους στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.
Η Κυβέρνηση πρέπει να εξετάσει σοβαρά και υπεύθυνα:
• Την επένδυση στην πρόληψη και όχι στην καταστολή.
• Τους λόγους αύξησης των πυρκαγιών από τότε που η ευθύνη της δασοπυρόσβεσης πέρασε από την Δασική Υπηρεσία στην Πολιτική Προστασία.
• Την διάθεση των κονδυλίων αναδάσωσης και αντιπυρικών έργων στους αρμόδιους φορείς και την δασική Υπηρεσία και όχι σε Ταμεία που και την γνώση δεν έχουν, αλλά και δημιουργούν εύλογη υποψία κακοδιαχείρισης ή καταχρήσεων.
Σε αυτήν την δύσκολη ώρα θα επαινέσουμε άλλη μια φορά τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος, τους εποχικούς δασοπυροσβέστες και τους εθελοντές για τις μάχες που συνεχίζουν να δίνουν με αυτοθυσία».
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή ERTNEWS
Author: Συντακτική ομάδα ertnews.gr