Διατροφολόγος αποκαλύπτει ποιες τροφές δεν τρώει ποτέ: «Αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου»
Η ογκολογική διαιτολόγος Nichole Andrews προειδοποιεί για τις τροφές που είναι καλύτερο να αποφεύγονται, καθώς μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου.
«Η ενημέρωση είναι δύναμη, και είμαι εδώ για να μοιραστώ μαζί σας σημαντικές αλήθειες σχετικά με το πώς να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου», ανέφερε πρόσφατα η Andrews στο Instagram, συγγραφέας του βιβλίου «The F*ck Cancer Cookbook», με τις συστάσεις της έρχονται σε μια περίοδο που η αύξηση των διαγνώσεων καρκίνου στις ΗΠΑ είναι ανησυχητική, περιλαμβάνοντας μορφές όπως του μαστού, του προστάτη και του παγκρέατος.
Ιδιαίτερα, τα ποσοστά του καρκίνου του παχέος εντέρου είναι αυξημένα μεταξύ των νεότερων ενηλίκων.
«Μαθαίνοντας απλούς τρόπους για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου ή την πιθανότητα υποτροπής, μπορείτε να κάνετε σημαντική διαφορά στην καθημερινή σας ζωή, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά», δήλωσε η Andrews, μοιράζοντας τρία τρόφιμα που δεν περιλαμβάνονται στη διατροφή της.
View this post on Instagram
Επεξεργασμένα Κρέατα
Τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως τα αλλαντικά, τα λουκάνικα, το μπέικον και το πεπερόνι, υποβάλλονται σε επεξεργασία με αλάτισμα, κάπνισμα ή χημική συντήρηση για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Η Διεθνής Υπηρεσία για την Έρευνα στον Καρκίνο κατέταξε τα επεξεργασμένα κρέατα ως «καρκινογόνα» το 2015, επισημαίνοντας ότι η κατανάλωσή τους συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.
Κόκκινο Κρέας
Το Κέντρο Καρκίνου MD Anderson τονίζει ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος, όπως το μοσχάρι και το αρνί, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα κύτταρα του εντέρου λόγω της αίμης και των χημικών προσθέτων όπως τα νιτρώδη και νιτρικά άλατα. Επίσης, το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να παράγει επικίνδυνες χημικές ουσίες που συνδέονται με τον καρκίνο.
Αλκοόλ
Η Andrews αποφεύγει πλήρως το αλκοόλ, σημειώνοντας ότι, αν και πολλοί θεωρούν το αλκοόλ ως μέσο κοινωνικής απόλαυσης, αυτό αυξάνει τον κίνδυνο για τουλάχιστον επτά τύπους καρκίνου, όπως του μαστού, του εντέρου και του ήπατος. Ο γενικός χειρουργός Vivek Murthy ανέφερε ότι το 16,4% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού συνδέονται με την κατανάλωση αλκοόλ, το οποίο μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα οιστρογόνων και να προκαλέσει βλάβες στο DNA.
Συμπληρώματα Διατροφής
Η Andrews προειδοποιεί να μην αναζητούμε συμπληρώματα για την πρόληψη του καρκίνου, καθώς οι υπερβολικές δόσεις μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο. Για παράδειγμα, μεγάλες δόσεις συμπληρωμάτων Β-καροτίνης έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα, ειδικά στους καπνιστές. «Δεν παίρνω κανένα συμπλήρωμα, εκτός αν το συστήσει ο γιατρός μου», τόνισε η Andrews, εξηγώντας ότι λαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά της μόνο από την τροφή.
Ειδήσεις σήμερα:
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στοιχημάτισαν για τον νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας: Το απόλυτο φαβορί
Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου: Ξέσπασμα για Σημίτη – «Όταν ο Ανδρέας ήταν στο Ωνάσειο…» (video)
Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Μετάβαση στην Πηγή
Author: Σπύρος Κυριάκης