Image default
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διδυμότειχο | Ζευγάρι ηλικιωμένων δώρισαν 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο της περιοχής

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το Διδυμότειχο συγκινεί και δίνει σε όλους μας ένα μάθημα ζωής, καθώς δώρισαν ένα ποσό που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ για να στηρίξουν το νοσοκομείο της περιοχής, το οποίο αξιοποίησε στο έπακρον αυτή την κίνηση.

Ο κ. Παναγιώτης και η κ. Σωτηρία Αραμπατζή, οι ευεργέτες του νοσοκομείου, ζουν στη Μάνη στο Διδυμότειχο, τον αγαπημένο τους τόπο, από τον οποίο χρειάστηκε να ξενιτευτούν το 1966 για μια καλύτερη ζωή. Είναι συνοδοιπόροι στη ζωή εδώ και 60 χρόνια, περνώντας δεκάδες από αυτά στη Γερμανία.

Τότε έπρεπε να δουλέψουν στη Γερμανία, ο κ. Παναγιώτης σε εργοστάσιο πλεκτών και σε αυτοκινητοβιομηχανία ενώ η κ. Σωτηρία σε σοκολατοποιΐα ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν. Όμως, γύρισαν πίσω στην Ελλάδα και στο Διδυμότειχο, εκεί όπου ζουν μέχρι σήμερα.

Σήμερα, η κ. Σωτηρία είναι 86 ετών και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας, γι’ αυτό και είναι ξαπλωμένη αρκετές ώρες στο κρεβάτι. Όμως, δίπλα της είναι ο κ. Παναγιώτης, ο οποίος έχει φτάσει αισίως τα 90 χρόνια ζωής και τη φροντίζει.

Όπως αναφέρει και η ΕΡΤ, όλα αυτά τα χρόνια, μια σκέψη στριφογύριζε στο μυαλό της κυρίας Σωτηρίας: Να δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, γιατί, απλά, ήθελε να βοηθήσει. Να προσφέρει κάτι, όχι οπουδήποτε αλλού αλλά στο νοσοκομείο της περιοχής της και για το σκοπό αυτό έκανε οικονομίες όσο ζούσε στο εξωτερικό.

Και ενώ είχε προβλήματα υγείας, ανήμπορη η ίδια να βγει έξω, έστειλε πριν από δυο μήνες τον άνδρα της στο Νοσοκομείο ώστε να συζητήσει για τον τρόπο που θα γινόταν η δωρεά.

Η ανταπόκριση και η χαρά μεγάλη από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, που τους πρότεινε να αγοράσουν ένα μικρό λεωφορείο, το οποίο θα μεταφέρει άτομα με ειδικές ανάγκες στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας, τα οποία δέχονται τις υπηρεσίες του Κέντρου σε τακτική βάση και το οποίο διοικητικά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Λίγες μέρες αργότερα κατάφεραν να επισκεφθούν οι δυο τους το nοσοκομείο για να ξεκινήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η κ. Σωτηρία και ο κ. Παναγιώτης μίλησαν στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για την πράξη τους αυτή και κατέθεσαν τις σκέψεις  τους, με την ελπίδα να βρουν κι άλλους μιμητές.

Από την πλευρά του, η διοίκηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου χαρακτηρίζει – με επιστολή της – το ζευγάρι αυτό ως ευεργέτες, αφού απέδειξαν με τον τρόπο τους την αγάπη για τον τόπο και την τεράστια αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο.

«Είναι απίστευτη η αυθόρμητη πρωτοβουλία σας να ενισχύσετε το Νοσοκομείο με τη ΔΩΡΕΑ σας», αναφέρεται στην ευχαριστήρια επιστολή της η διοίκηση, αφού έτσι «το Νοσηλευτικό ίδρυμα θα ανταποκριθεί πληρέστερα και ευχερέστερα στην αποστολή του».

Με τη δωρεά που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ:

  • Το όχημα για τη μεταφορά ΑμεΑ, που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, με την ένδειξη «ΔΩΡΕΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ» τέθηκε στην υπηρεσία του Νοσοκομείου και ειδικότερα του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ορεστιάδας, αναβαθμίζοντας εντυπωσιακά τη λειτουργία του και ανακουφίζοντας τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.
  • Το ιατρικό μηχάνημα (Υστεροσκόπιο) τοποθετήθηκε στη Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου
  • Αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν, όπου ήταν απαραίτητο και αναγκαίο, 20 κλιματιστικά, 17 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 5 εκτυπωτές, διευκολύνοντας τη λειτουργία του Νοσοκομείου.
  • Βελτιώνεται ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων που ανήκει στο Νοσοκομείο
  • Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του στεγάστρου προ της κεντρικής εισόδου του Νοσοκομείου
  • Ολοκληρώθηκε η βελτίωση και ανακαίνιση της εξωτερικής όψης του κτιρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, εφαρμόστηκε η πλέον σύγχρονη μέθοδος προστασίας του και επίσης πραγματοποιείται η ανάπλαση του αύλειου χώρου.

Η ιστορία της κ. Σωτηρίας και του κ. Παναγιώτη θυμίζει αυτή της κ. Αθηνάς από το Μεσολόγγι, που δώρισε ένα ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της πόλης. Το ασθενοφόρο κόστισε 65.000 ευρώ, για το οποίο η κ. Αθηνά δήλωσε χαριτολογώντας ότι «ήταν λίγο τσουχτερούλι αλλά δεν πειράζει».

Πηγή: newsit.gr

Το άρθρο Διδυμότειχο | Ζευγάρι ηλικιωμένων δώρισαν 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο της περιοχής εμφανίστηκε πρώτα στο ValueNews.gr.


Μετάβαση στην Πηγή
Author: Αλέξανδρος Μάρης

Σχετικές αναρτήσεις

Εορτολόγιο: Ποιος γιορτάζει σήμερα 21 Ιουλίου – Σε ποιους θα πείτε «χρόνια πολλά»

admin

Οι ζωδιακές προβλέψεις για σήμερα Κυριακή 21/7/2024

admin

Γερμανία: Σε διαβουλεύσεις με το Λευκορωσία για την καταδική σε θάνατο Γερμανού

admin
Translate »