NEWSBEAST

Ελεύθερες Ρίζες: Τι είναι και πώς συνδέονται με τον κίνδυνο καρκίνου

Οι ελεύθερες ρίζες είναι εξαιρετικά δραστικά και ασταθή μόρια που παράγονται φυσιολογικά από τον οργανισμό ως παραπροϊόν του μεταβολισμού. Μπορούν, επίσης, να παραχθούν μετά από έκθεση σε περιβαλλοντικές τοξίνες, όπως ο καπνός του τσιγάρου, και σε υπεριώδη (UV) ακτινοβολία. Παρόλο που η διάρκεια ζωής τους είναι μόνο ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, στο σύντομο αυτό διάστημα, προσπαθώντας να σταθεροποιηθούν, είναι ικανές να προκαλέσουν βλάβες στα κύτταρα, οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν σε μεταλλάξεις, επηρεάζοντας τη διαδικασία της γήρανσης και αυξάνοντας τον κίνδυνο για σοβαρές ασθένειες, όπως η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος. Τα αντιοξειδωτικά που λαμβάνουμε μέσω της διατροφής μας μπορούν να εξουδετερώσουν αυτές τις ασταθείς ενώσεις και να μειώσουν την πιθανότητα πρόκλησης βλάβης. Το Very Well Health εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο οι ελεύθερες ρίζες, πώς επιδρούν στον οργανισμό, ποια συμπληρώματα και βιταμίνες θα μπορούσαν να παρέχουν προστασία και ποιες τροφές είναι καλό να εντάξετε στη διατροφή σας για να μειώσετε το οξειδωτικό στρες. Τύποι ελευθέρων ριζών και πως αυξάνονται […]


Μετάβαση στην Πηγή για να διαβάσετε ολη την είδηση
Author:

Πως σας φάνηκε το αρθρο?

ΑΠΙΘΑΝΟ
0
ΚΑΛΟ
0
ΜΕ ΑΡΕΣΕ
0
ΟΚ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑ
0
ΧΑΧΑ ΕΛΑ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ
0

You may also like

More in:NEWSBEAST

Comments are closed.