Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι εκπρόσωποι της «Cognitera» επέρριψαν ευθύνες στα διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού

Με καταθέσεις στελεχών της εταιρείας Κογκνιτέρα συνεχίστηκαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, απέδωσε τις στρεβλώσεις, στην εκμετάλλευση ενός κενού του συστήματος από επιτήδειους, με την ανοχή ή την αδιαφορία των αρμοδίων.
Για λυσσαλέες αντιδράσεις που δέχτηκε εντός και εκτός ΟΠΕΚΕΠΕ, η προσπάθεια απεξάρτησης του οργανισμού, από τις τεχνικές εταιρείες και η μετάβαση του στον gov, έκανε λόγο ο Ιωάννης Κάτρης, εκπρόσωπος της εταιρείας Κογκνιτέρα, τεχνικού συμβούλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, .
«Το 2022 – 23 όταν γινόταν η προσπάθεια για τον gov.gr τι αντιδράσεις υπήρχαν;», ρώτησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιλένα Αποστολάκη, απευθυνόμενη στον κ. Κάτρης, για να λάβει απάντηση «λυσσαλέες», ενώ ερωτηθείς στην συνέχεια από ποιους, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Κογκνιτέρα, απάντησε «Από όλους, από τα ΚΥΔ, να σας δείξω και εφημερίδα».
Ο κ. Κάτρης χαρακτήρισε θετική την μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ.
«Είμαι αισιόδοξος που θα πάει σε μια ανεξάρτητη αρχή που έχει σε μεγάλο βαθμό μια μεγάλη αξιοπιστία, αλλά αν πάμε με τους ίδιους ανθρώπους που τον διαχειρίστηκαν 20 χρόνια και δεν κατάφεραν να τον εκσυγχρονίσουν…», σημείωσε.
Βαριές ευθύνες στα διευθυντικά στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ για τα φαινόμενα διαφθοράς, στον Οργανισμό, απέδωσε ο κ. Κάτρης, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις ότι υπήρξε πολιτική καθοδήγηση στις μεθοδεύσεις για τις επιδοτήσεις.
«το φαινόμενο αυτό δεν αφορά κόμματα, γιατί το σύστημα είχε διεισδύσει παντού …. όλοι έχετε διαπιστώσει ότι υπήρχε ένα κενό στο σύστημα. Αυτό το κενό το εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι, με την ανοχή ή την αδιαφορία των αρμοδίων», ανέφερε ο μάρτυρας.
Ο Γιάννης Κουφουδάκης που είναι και αυτό εκπρόσωπος της Κογκνιτέρα έδωσε την δική του ερμηνεία για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ερωτηθείς από τον βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Κόκκαλη εάν υπάρχει σκάνδαλο στο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Κουφουδάκης απάντησε«ναι εγώ σαν Έλληνας πολίτης το θεωρώ ανήθικο. Ναι έχει γίνει σκάνδαλο».
Οι καταθέσεις μαρτύρων στην εξεταστική συνεχίζονται αύριο.
Ρεπορτάζ: Κώστας Κωνσταντόπουλος, Γιάννης Φασουλάς
www.ertnews.gr
Μετάβαση στην Πηγή ERTNEWS
Author: Συντακτική ομάδα ertnews.gr











